Cannes cıvıl cıvıl

Güncelleme Tarihi:

Cannes cıvıl cıvıl
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2002 14:41

Bu yıl 55'nci kez düzenlenen Cannes Film Festivali'nde finale bir kaç gün kaldı. Bir yandan dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen filmler Altın Palmiye için mücadele ediyor, bir yandan da düzenlenen gala ve toplantılarda sinema dünyasının ünlüleri biraraya geliyor. Cannes Film Festivali'nin vazgeçilmezlerinden 'yıldız adayları'da plajları şenlendiriyor. İşte Cannes'dan manzaralar:

Haberin Devamı

ÜNLÜLER AIDS'E SAVAŞ AÇTI

Cannes yakınlarında dün düzenlenen hayır amaçlı geleneksel akşam yemeğinde açık artırmalar sayesinde AIDS hastalığı ile mücadelede kullanılmak üzere 1.7 milyon euro toplandı. Ünlü oyuncu Liz Taylor tarafından Moulin de Mougins'de düzenlenen yemekte konuşan Taylor, "AIDS henüz yenilmedi. Bize milyarlarca dolar daha gerekiyor" dedi.

Taylor, Sharon Stone, Elton John, Calvin Klein ve Monako Prensi Albert gibi isimlerin katıldığı gecede, "Basın mesajımı iletmezse bu parayı toplamak için yollara düşüp kapı kapı dolaşacağım" diye konuştu.

Gecede yardım için ilginç para toplama yolları bulundu. Prens Albert, Amerikan tenisçi Pete Sampras ile bir tenis dersine 108 bin euro öderken, gecenin sponsoru Motorola'nın teklifi üzerine Sharon Stone ile telefon görüşmesine 76 bin euro verildi.Â

Haberin Devamı

ESKÄ° BOND KIZI: "SÄ°NEMA OLMADAN HAYAT RENKSÄ°Z"

55. Cannes Film Festivali dolayısıyla kentte bulunan ünlü İtalyan oyuncu, sinemanın düşsel yönüne atıfta bulunarak, "Sinema olmadan, gerçek biraz karanlık" diye konuştu.

Fransa'nın güneyindeki La Ciotat'ta bulunan dünyanın en eski sinemasını kurtarma projesine katkıda bulunmak için Cannes'a gelen 63 yaşındaki Cardinale, basına yaptığı açıklamada, "Sinema benim hayatımı kurtardı, çekingen ve içe dönüktüm, hiç konuÅŸmazdım" dedi.Â

Projede yer almayı hiç düşünmeden kabul ettiğini belirten Cardinale, festival boyunca toplanacak bağışlarla 15 Haziran 1889'da salonu açılan Eden'i kurtarma projesine katkı sağlanacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!