‘Canlı bombayım’ diye bağırıp emniyeti bastı

Güncelleme Tarihi:

‘Canlı bombayım’ diye bağırıp emniyeti bastı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2002 01:50

Akli dengesinin bozuk olduğu sanılan Burak Yapıcı, ‘Canlı bombayım’ diyerek bastığı emniyette vurularak yakalandı. Yapıcı’nın üzerinden bomba yerine pet şişe çıktı.

Yasadışı terör örgütü DHKP-C üyesi olmaktan cezaevinde yatan Burak Yapıcı, dün akşam, kendisine canlı bomba süsü vererek Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne daldı. ABD'nin terör saldırısı olabileceği uyarıları üzerine alarma geçen polis, akli dengesinin de bozuk olduğu ileri sürülen Yapıcı'yı vurarak durdurdu.

Psikolojik tedavi gördüğü belirlenen Yapıcı, saat 19.30 sıralarında İncirli Caddesi üzerinde bulunan Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün önüne geldi.

GÜVENLİĞİ GEÇTİ

Ön kapıdaki nöbetçiyi koşarak aşan Bolu doğumlu Yapıcı, iki nöbetçinin de başında bulunduğu x-ray cihazından geçtikten ‘‘Canlı bomba’’ diye bağırdı. Üzerinde bomba taşıdığının sanılması için tişörtünün altına cam temizliğinde kullanılan sıvı dolu pet şişe koyan Yapıcı, zafer işareti yaparak makam odasının da bulunduğu ikinci kata çıkan merdivenlere yöneldi.

TOPLANTI VARDI

Bu sırada, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Pınarbaşı'nın gündüz yapılan ve Vali Erol Çakır'ın başkanlık yaptığı İl Güvenlik Konseyi sonuçlarını personeline açıkladığı belirtildi. Üzerinde göz yaşartıcı sprey de bulunan Yapıcı, ‘‘Ölmek için öldürmek lazım’’ ve ‘‘Yaşasın PKK’’ diye bağırdı. Polisler, dur ihtarına rağmen toplantının yapıldığı ikinci kata çıkmak isteyen Yapıcı'ya ateş etti. Karın boşluğuna iki, sağ koluna bir kurşun isabet eden Yapıcı, merdivenlerin başına düştü.

Açılan ateş sırasında kurşunlardan biri de görevli komiserin sol bacağını sıyırdı. Üzerinde çok sayıda antidepresan hap çıkan Yapıcı, Bakırköy Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!