Canlı bombanın babası konuştu

Güncelleme Tarihi:

Canlı bombanın babası konuştu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2015 14:53

ŞANLIURFA'nın Suruç İlçesi'nde, 32 kişinin öldüğü saldırıyı düzenlediği öne sürülen Adıyamanlı 'canlı bomba' 20 yaşındaki Şeyh Abdurrahman Alagöz'ün kamyon şoförü babası Zeynel Abidin Alagöz, "Ölenlere çok üzülüyorum. Oğlum karıncayı bile incitmezdi. Kimler tarafından kandırıldı hala çözmüş değilim. 3 ay önce 2 oğlum için polise kayıp başvurusunda bulunmuştum" dedi. Baba Alagöz, bombacının kimliğinin kesinlik kazanması için kendilerinden DNA örneği alındığını söyledi.

Haberin Devamı

Suruç'ta 32 kişinin öldüğü 104 kişinin yaralandığı bombalı saldırının ardından olay yerinde Adıyaman nüfusuna kayıtlı Şeyh Abdurrahman Alagöz'e ait kimlik bulundu. Güvenlik güçlerince araştırılan kimliğin sahibinin, 6 aydır 25 yaşındaki ağabeyi Yunus Emre ile birlikte kayıp olduğunu belirledi. Yapılan araştırmada Alagöz kardeşlerin, IŞİD sempatizanı oldukları ve bu örgüte katıldıkları bilgisine ulaşıldı.

Canlı bombanın babası konuştu
CANLI BOMBADA YENİ İDDİA: İKİSİ DE DOKUMACILAR ÜYESİ Mİ?

ÜNİVERSİTEYİ BIRAKIP, IŞİD'E KATILMIŞ

Güvenlik güçlerinin mercek altına aldığı Alagöz'ün adının ortaya çıkmasının ardından olayın şokunu yaşayan ailesi, hem canlı bomba olduğu söylenen Şeyh Abdurrahman hem de ağabeyi Yunus Emre'nin 6 aydır kayıp olduğunu açıkladı.

Canlı bombanın babası konuştu
Suruç'taki canlı bombanın kimliği kesinleşti

Mara Mahallesi'nde oturan ve 3 yıl önce Bahçecik Mahallesi'ndeki TOKİ konutlarına taşınan Alagöz ailesi fertleri, çocuklarının isminin ortaya çıkmasının ardından evden ayrıldı.

Haberin Devamı

Şeyh Abdurrahman Alagöz'ün ise Adıyaman Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü birinci sınıf öğrencisi iken kaydını dondurduğu da belirlendi. Yakınları çocuklarının nerede olduğunu bilmediklerini söylerken, bazı kişiler ise Alagöz kardeşlerin IŞİD'e katıldığını ifade etti.

ANNE BABA ANLAŞMALI BOŞANMIŞ

Boşandığı belirtilen Adıyamanlı gencin annesi S. ve babası Zeynal Abidin'in ise yapılan araştırmada anlaşmalı olarak boşandığı belirtildi. 2003 yılında aslen Şanlıurfa Siverekli olan anne S. Alagöz'ün ölen babasının maaşını almak için eşi Zeynel Abidin'den boşandığı öğrenildi.

Özel bir firmada TIR şoförlüğü yapan baba Zeynal Abidin Alagöz'ün ise sık sık yurtdışı seferlerine çıktığı belirtildi.

KENDİ HALİNDE AİLE

Bahçecik Mahallesi'ndeki TOKİ konutlarında 3 yıldır oturan 4 çocuklu Alagöz ailesi ni koşmuları 'kendi halinde bir aile' olarak anlattı. Ailenin muhafazakar bir yapıya sahip olduğunu, 'canlı bomba' olduğu öne sürülen Şeyh Abdurrahman, IŞİD'e katıldığı öne sürülen kayıp ağabeyi Yunus Emre ile kentte bakkallık yapan 23 yaşındaki Yusuf ve en küçük kardeş 16 yaşındaki E.'yi sessiz sakin olarak tanımlayan komşuları, Alagöz kardeşlerin tamamının Kur'an-ı Kerim okuduğunu ve dindar olduklarını vurguladı. Mahalle sakinleri Şeyh Abdurrahman ve ağabeyi Yunus Emre'nin kendileriyle çok fazla iletişim kurmadığını, ancak herhangi bir olumsuzluklarına da şahit olmadıklarını ifade etti.

Haberin Devamı

AİLENİN BAKKALI, DİYARBAKIR BOMBACISININ EVİNİN YAKININDA

IŞİD'e katıldığı söylenen Yunus Emre ile 'canlı bomba' eylemini gerçekleştirdiği belirtilen Şeyh Abdurrahman Alagöz'ün kardeşi olan Yusuf Alagöz'ün ise 4-5 ay önce Turgut Reis Mahallesi'nde bakkal dükkanı açtığı öğrenildi.

Yusuf Alagöz'ün açtığı bakkal dükkanının, Diyarbakır'daki HDP mitingine bombalı saldırıyı yapan IŞİD mensubu Orhan Gönder'in ailesinin yaşadığı eve 200-300 metre mesafede olduğu kaydedildi.

ANNE VE BABADAN DNA ÖRNEĞİ ALINDI

Şeyh Abdurrahman Alagöz adının ortaya çıkmasının ardından dün akşam saatlerinde Alagöz ailesinin evine gelen polislerin, anne S. ile baba Zeynal Abidin'den DNA için kan ve doku örneği aldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Polislerin anne ve babadan aldığı DNA örneklerini, Suruç'daki patlamada parçalanan teröriste ait cesetle karşılaştırılması için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderdiği bildirildi.

AİLE EVİ TERK ETTİ

Gözlerin çevrildiği Alagöz ailesi fertleri ise polislerin DNA örneği almasının ardından Bahçecik Mahallesi'ndeki evlerini gece terk etti. Komşuları dün gece Alagöz ailesi fertlerinin yanlarına aldığı çantalar ile evden ayrıldığını ve kendilerine yanıt vermediğini söylerken; bazı kişiler ise olası tepkilerden çekindikleri için kentteki akrabalarının yanına gittiğini ileri sürdü.

Zeynal Abidin Alagöz ile oğlu Yusuf Alagöz, Turgut Reis Mahallesi'ndeki bakkalda birlikte çalışmaya devam etti. Baba ile oğlunun bakkalda gelişmeleri takip ediyor.

Haberin Devamı

BABA: OĞLUM KARINCAYI İNCİTMEZDİ

Kameralara konuşmayan baba Zeynal Abidin Alagöz, oğlunun 'canlı bomba' olarak 32 kişinin öldüğü saldırıyı yapan kişi olduğu söylenince şoke olduğunu ifade etti. Patlamada yaşamını yitirenlere çok üzüldüğünü belirten Zeynel Abidin Alagöz, şunları söyledi:

"Ölenlerde ana, baba evladı, onlara da üzülüyorum. Ama benim oğlumun bunu yaptığı iddiasının net olup olmadığını da bilemiyorum. Emniyetten geldiler bizden DNA testi için örnek aldılar. DNA testi dün alındı ve bugün belli olacağı söylendi. Adıyaman için üzücü bir olay, bu tür olayların Adıyaman’dan çıkması daha üzücü. Daha önceden Diyarbakır’daki o bombacının Adıyamanlı olması bizleri çok üzmüştü. Biz vatanımızı, bayrağımızı seven insanlarız. Vatan bizim için bir bütündür. 6 aydır çocuklarımdan haber alamıyorum. Oğullarımın Diyarbakır bombacı ile hiçbir alakası yok. 6 aydır çocuklarımın yüzlerini göremiyorum ve 3 ay önce polise kayıp müracaatında bulundum. Bu olay bizim için şok oldu ve şu anda hep yastayız. Benim oğlum gencecikti, karıncayı bile incitmezdi. Nasıl oldu, kimler tarafından kandırıldı hala çözmüş değiliz. Emniyet dün geldi onlarla görüştük ve aynı şeyleri söyledim. Ben oğlumun böyle bir şey yapacağına inanmıyorum. Biz aile olarak bugüne kadar kimseyi incitmiş değiliz. Adıyaman’da yaşayan, ekmeğimiz için mücadele eden aileyiz. Adıyaman’da bu zamana kadar kimseye zararımız dokunmadı.

BAKMADAN GEÇME!