Canlı bombada yeni iddia: İkisi de Dokumacılar üyesi mi?

Güncelleme Tarihi:

Canlı bombada yeni iddia: İkisi de Dokumacılar üyesi mi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2015 15:18

ŞANLIURFA’NIN Suruç İlçesi'nde 32 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda canlı bomba olduğu ileri sürülen Ş.A.A.'nın, PYD’ye karşı savaşan “Dokumacılar” olarak da bilinen grubun üyesi olduğu 14 Ekim’de Suriye’ye geçtiği öne sürüldü. 5 Haziran’da Diyarbakır'daki HDP mitinginde 4 kişinin öldüğü bombalı saldırıyı gerçekleştiren Orhan G.’nin de bu grubun üyesi olduğunun tespit edildiği de iddialar arasında.

Haberin Devamı

İkisi de Adıyamanlı olan Ş.A.A. ve Orhan G.’nin 14 Ekim 2014’te Suriye’ye geçtikleri birlikte PYD’ye karşı Tel Abyad'da IŞİD’e katılarak savaştıkları da gelen bilgiler arasında. Ş.A.A. ve Orhan G.’nin komutanlarının yaralı olarak PYD’ye esir düştükten sonra Türkiye’ye döndükleri de iddia edildi.

60 KİŞİLİK GRUP

Çoğunluğu Adıyamanlılardan oluşan ve 60 kişi olduğu tahmin edilen Dokumacılar Grubu’nun Tel Abdyad'da PYD'ye karşı savaştığı belirtildi. Tel Abyad'da karargahları bulunduğu öne sürülen Dokumacılar Grubu, PYD'ye karışı savaşırken büyük yenilgi aldığı belirtildi. Grubun komutanının PYD'ye esir düştüğü, bunun üzerine Orhan G. ile Ş.A.A.'nın Türkiye geldiği ve bombalı saldırı düzenlediği ileri sürüldü.

Canlı bombada yeni iddia: İkisi de Dokumacılar üyesi mi
Suruç saldırısında ölen 31 kişinin kimliği belirlendi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!