Canlı bomba fizyoterapistmiş

Güncelleme Tarihi:

Canlı bomba fizyoterapistmiş
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2008 21:31

İstanbul'u kana bulamak üzereyken üzerinde 8 kilo 800 gram bomba ile yakalanan kadın terörist Gönül Erdoğan'ın İstanbul Fatih'te 3 yıllık Sağlık Meslek Okulu okuduğu ve daha sonra bir üniversite hastanesinde iki yıl fizyoterapist olarak görev yaptığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Burada bir süre sağlık konusunda deneyim sahibi olan canlı bombanın, daha sonra eğitimini devam ettirmek için Almanya'ya gittiği ve burada örgüte katıldığı açıklandı.

Şişli'de yakalanan canlı bomba ile ilgili olarak bugün Adliye'ye sevk edilen Gönül Erdoğan ve 4 zanlı tutuklandı. Mahkeme sorgusunda da susma hakkını kullanan Gönül Erdoğan, diğer şüphelilerin kendisi yüzünden mağdur edilmemesini ve kendisine insani olarak yardım ettiklerini söyledi. Erdoğan, şüphelilerden Mehmet Sıddık Akın'ın kendisini para karşılığında İstanbul'a getirdiğini ancak ne amaçla geldiğini bilmediğini belirterek Akın'ın kendisini İstanbul'da Hatice isimli bir kadına teslim ettiğini kaydetti.

İstanbul'da buluştuğu Mehmet Vefa Yamalak'ın da kendisini tanımadığını ve amacının, kimliğinin ne olduğunu bilmediğini ifade eden Erdoğan, Mehmet Necip Kurtcebe'nin de kendisini insani olarak misafir ettiğini vurguladı. Şüphelilerden Tuncer Sağınç'ı hiç tanımadığını ve kendisiyle bir ilgisi olmadığını anlatan Erdoğan, 4 şüphelinin kendisi yüzünden mağdur edilmemesini, onların kendisine insani olarak yardım ettiğini sözlerine ekledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!