Canlı bomba eğitimi İran ve Yunanistan'da

Güncelleme Tarihi:

Canlı bomba eğitimi İran ve Yunanistanda
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 1999 00:00

Haberin Devamı

Beyoğlu'nda gençlerin rağbet ettiği Hayal Kahvesi adlı cafe-bar ile Avcılar'da bir parka koydukları bomba ile bir kişinin ölümüne ve 35 kişinin de yaralanmasına neden olan 4 kadın bombacının sorgusu sürüyor. Bölücü PKK örgütü üyesi kadın teröristlerin Yunanistan ve İran'daki kamplarda bomba eğitimi gördüklerini itiraf ettikleri belirtildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Artvin ile Edirne polisi ile ortaklaşa düzenlediği operasyonlar sonucu yakalanan kadın militanların, suçlarını itiraf ettikleri, ele geçen bombaları halkın kalabalık olduğu yerlere yerleştirerek ses getirecek eylemler yapmayı planladıklarını söyledikleri bildirildi.

Almanya, Suriye ve Yunanistan'daki bölücü PKK örgütünün üst düzey yöneticileri tarafından metropollerde bombalı eylemler gerçekleştirme talimatı aldıklarını söyleyen 4 kadın bombacının, yakalanmadan önce büyük çapta bir saldırı hazırlığı içinde oldukları belirtildi.

OTOSTOPÇU TERÖRİST

Ayla, Nihal, Özlem ve Ayşe kod adlarını kullandıkları öğrenilen kadın militanların her türlü bomba konusunda uzman olarak eğitim gördükleri anlaşıldı. Hatta bir militanın özellikle eylemlerden sonra yakalanmamak için örgütün belli hücre evlerinde kalmayıp otostop yaptığı belirtildi. Bu militanın gerektiği takdirde fuhuş yaptığı erkeklerin evlerinde ve otellerde kaldığı öğrenildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!