Cankurtaran eğitimi yapılırken kayboldular

Güncelleme Tarihi:

Cankurtaran eğitimi yapılırken kayboldular
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2004 01:41

ŞİLE’de meydana gelen boğulma olaylarını önlemek amacıyla Şile Belediyesi tarafından kurulan 23 kişilik cankurtaran timinin dünkü eğitimi sırasında, kanoyla denize açılan 3 lise öğrencisi kayboldu. Cankurtaranların 15 Haziran’da göreve başlayacağını belirten Şile Belediyesi yetkilileri, ‘Cankurtaranlarımız görevde olsalardı bile, gençler denizden çok açıldığı için müdahale etmek çok zor olurdu’ dediler.

Okulu kırıp gittiler

Sultanbeyli Gediktaş Lisesi’nden 30 kişilik öğrenci grubu okulu kırıp piknik için Şile’ye geldi. Lise 3’üncü sınıf öğrencisi Fatih Çandır (19) ve Sefa Teke (17) ile 2’nci sınıf öğrencisi Mehmet Şerbetçi (16) Ayazma Plajı’nda bir kano kiralayarak denize açıldı.

Kano alabora oldu

Rüzgarla sürüklenen kano dalgalı denizde alabora oldu. Suda çırpınan Çandır, Teke ve Şerbetçi’ye ulaşmak için, deniz polisi dalgıçlarla arama çalışması başlattı. Ancak akıntı nedeniyle aramalar durduruldu. Arama çalışmalarına deniz şartlarına göre devam edileceği bildirildi. Lise son öğrencisi Sefa Teke’nin devamsızlıktan sınıfta kaldığı belirtildi. 3 öğrencinin plaja gelen aileleri çalışmaları gözyaşları içinde izledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!