Çankaya Belediyesi'nin suları kesildi

Güncelleme Tarihi:

Çankaya Belediyesinin suları kesildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2001 00:00


Büyükşehir Belediyesi, 11 milyar lira borcu bulunduğu gerekçesiyle Çankaya Belediyesi'nin suyunu kesti.

Çankaya Belediye Başkanı Haydar Yılmaz, Ankara'da bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının neredeyse tamamının su borcu bulunduğunu belirterek, ''Sadece Çankaya Belediyesi'nin suyunun kesilmesi manidardır'' dedi.

Yılmaz, Çankaya Belediyesi'nin ekonomik bir sıkıntı yaşadığının bilindiğini belirterek, Türkiye'nin en büyük ilçesi olan Çankaya'ya hizmet vermeye çalışan Çankaya Belediyesi'nin hizmet binasının sularının, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ASKİ tarafından kesildiğini bildirdi.

Haydar Yılmaz, Mithatpaşa Caddesi'nde bulunan hizmet binasının eski su sayaçlarının değiştirilerek yerine dijital kartlı yeni su sayaçları takıldığını belirterek, ''Yeni kartlı sayaç almak için de eski borçların tamamını ödememiz gerektiği bildirildi'' diye konuştu.

''KASIT MI VAR''

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin su borcunu ödemeyen bir çok kamu kurum ve kuruluş bulunurken ekonomik sıkıntıları nedeniyle ödeme yapamaz durumdaki Çankaya Belediyesi'nin hizmet binasının suyunu kesmesinin kasıt ihtimalini akla getirdiğini ifade eden Yılmaz şunları kaydetti:

''Ankara'da bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının neredeyse tamamının su borcu bulunmasına rağmen Çankaya Belediyesi'nin suyunun kesilmesi manidardır.

Biz sınırlı olanaklarla halka hizmet vermeye çalışırken küçük hesaplarla üstümüze gelinmesi abesle iştigaldir.

Çankaya Belediyesi'ne karşı gösterilen bu tutumu anlamıyorum. Unutmamak gerekir ki eğri cetvelden doğru çizgi çıkmaz. Bizim halka hizmetten başka amacımız yoktur. Hizmet binamızın suyunu kesen çifte standart sahipleri halkımızdan gereken cevabı alacaktır.'' (aa)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!