Çanakkale'de 3 köy karantina altında

Güncelleme Tarihi:

Çanakkalede 3 köy karantina altında
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2006 16:32

Çanakkale'de küçükbaş hayvanlarda veba hastalığı görülen merkeze bağlı Saraycık, Özbek ve Işıklar köyleri, 4 gün önce 1 ay süreli karantinaya alındı.

Çanakkale ve çevresinde kuş gribi bulgusuna rastlanmadığını belirten Tarım İl Müdürü Mustafa Nazlım, merkeze bağlı 3 köyde veba hastalığına rastlandığını söyledi. Nazlım, Saraycık, Özbek ve Işıklar köylerinde 15 Aralık tarihinde koyun ve keçilerde şüpheli ölüm ile yavru atmalar görülmesi üzerine alınan numuneler Pendik Veteriner Kontrol ve
Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne gönderildi.

Nazlım, şöyle dedi: “Hastalığın koyun-keçi vebası olduğu belirlendi. Bunun üzerine Ankara Etlik Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nden 45 bin doz veba aşısı getirterek hayvanları aşılama çalışmasına başladık. Hastalık çıkan bu köyleri 4 gün önce karantina altına aldık. Canlı hayvan giriş ve çıkışlarını ikinci emre kadar yasakladık. Aşılamadan sonra ölümler ve yavru atıkları durdu. Hastalık şuanda kontrol altındadır. Bir ay süreyle karantina altına alınan köylerden Kurban Bayramı öncesinde hayvan çıkışına izin vermeyeceğiz. Karantina uygulaması 15 Ocak tarihinde sona erecek. Ancak bu hayvanlar mahallinde kesilebilir. Hastalığın insana geçme olasılığı yok.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!