Can ve Canan'ına kavuştu

Güncelleme Tarihi:

Can ve Cananına kavuştu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2008 16:34

Hamile kadın, yedi saat süren çabalar sonucu hastaneye ulaşırıldı ve ikiz bebeklerine kavuştu.

BALIKESİR’in Savaştepe İlçesi'nde, kardan yolu kapanan Çamurlu Köyü'nde erken doğum sancıları başlayan Sevgül Avcı, Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu’nun devreye girmesiyle yaklaşık yedi saat süren çabalar sonucu Balıkesir Doğumevi’ne ulaştırıldı. Yaşları 10-13 arasında değişen üç çocuk annesi 37 yaşındaki Avcı bu kez sezaryenle 1'i erkek 1'i kız ikiz dünyaya getirdi. İkizlere Can ve Canan adı verildi.

Balıkesir Valiliği, yolu kapalı olan Çamurlu Köyü'nde, doğum sancıları başlayan hamile kadını hastaneye ulaştırmak için seferber oldu. Vali Selahattin Hatipoğlu, Balıkesir’e 34 kilometre uzaklıktaki Çamurlu Köyü'nde ikiz bebek bekleyen Sevgül Avcı’nın yollar kapalı olduğu için kente gelemediğini öğrenince Atatürk Devlet Hastanesi’ne talimat vererek kadın doğum uzmanının da yer aldığı tam donanımlı ambulansın yola çıkmasını istedi. Vali Hatipoğlu, köy hizmetleri ekiplerini bölgeye yönlendirirken, kendisi de Çamurlu Köyü'ne hareket etti. Yaklaşık bir metre karla kaplı köy yolu, ekiplerin yedi saat süren çabası sonucunda açıldı. Köylüler Vali Hatipoğlu ve beraberindekileri coşkuyla karşıladı. Çamurlu Köyü'ne ulaşan sağlık görevlileri, ilk müdahaleyi yaptıkları Sevgül Avcı’yı Balıkesir Doğum ve Çocuk Bakımevi’ne getirdi. Burada, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Nesrin Kızılcan tarafından sezaryene alınan Avcı, 1'i erkek 1'i kız ikiz dünyaya getirdi. Hastane yetkilileri, anne ve bebeklerinin sağlık durumlarının iyi olduğunu bildirdi. Vali Hatipoğlu bebeklere, Can ve Canan adlarını verdi.

DEVLETİN GÜCÜNÜ ORTAYA KOYDUK

Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, zor koşullarda başlayan operasyonun üç canın kurtarılmasıyla sonuçlanmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Hatipoğlu, “Uzun bir uğraş sonucunda hastaneye ulaşmasını sağladığımız bir vatandaşımızın iki evlat dünyaya getirmesi ve sağlıklarının yerinde olması tüm yorgunluğumuzu unutturdu. Devletimizin varlığını ve gücünü gösterdik” dedi.

ANNENİN SEVİNCİ

Sancılarının başlaması üzerine endişe dolu saatler yaşadığını anlatan anne Avcı, “Vali bey başta olmak üzere devletimizin tüm görevlilerine teşekkür ediyorum. Hem benim hem de evlatlarımın hayatını kurtardılar. Vali Beyimize üç can birden borçluyuz” diye konuştu.

BABADAN TEŞEKKÜR

Baba Durmuş Ali Avcı da (40) telefonla ulaşmayı başardıkları Vali Hatipoğlu'nun kendilerine ilgi gösterdiğini belirterek, “Vali Bey’le görevlileri karşımızda görünce çok sevindik. Bizi ambulansla doğumevine götürdüler. Vali Bey olmasaydı eşim, çocuklarım ölebilirdi. Çocuklarımın adını Can ve Canan koyan valimize şükran borçluyuz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!