Can ÅženliÄŸi'nde Orhan Veli'ye selam

Güncelleme Tarihi:

Can ÅženliÄŸinde Orhan Veliye selam
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 09, 2001 15:01

Can Yücel adına oluşturulan ve bu yıl Orhan Veli'ye adanan ''Can Şenliği 2001'' bugün (17 Ağustos)başladı. Konukları arasında Erdal İnönü, Ufuk Uras, Genco Erkal ve Rutkay Aziz gibi ünlü isimler yer alıyor. Şenlik Yücel'in mezarının da bulunduğu Datça'da 20 Ağustos'a kadar sürecek.

Haberin Devamı

İki yıl önce yaşama veda eden şair Can Yücel adına düzenlenen Can Şenliği, 17 ile 20 Ağustos tarihleri arasında Datça'da yapılacak. Bu yıl kapsamı genişletilen etkinlikte sadece Yücel değil Türk şiirinin bir başka ustası, Orhan Veli de anılacak. Şenliğin konukları arasında Erdal İnönü, Ufuk Uras, Genco Erkal ve Rutkay Aziz gibi ünlü isimler yer alıyor. 
 
Orhan Veli anısına düzenlenecek Can Şenliği 2001, bu yıl festival yürüyüşüyle başlayacak ve ardından Vecdi Sayar'ın yöneteceği söyleşide, eski SHP genel başkanlarından Erdal İnönü, ÖDP Başkanı UfukUras ve gazeteci Doğan Hızlan sanat, bilim ve politika konularında görüşlerini aktaracaklar. Akşam da Bilkent Üniversitesi Senfoni Orkestrası konser verecek.    

Şenliğin ikinci gününde Haluk Levent amfi tiyatroda vereceği konserde sevenleriyle buluşacak. Üçüncü günde ise Murathan Mungan'ın yazdığı Müşfik Kenter'in yönetip oynadığı ''Orhan Veli'' adlı oyun Datça Amfi Tiyatro'da sahnelenecek.   

Derya Alabora, Rutkay Aziz, Ülkü Duru, Genco Erkal gibi ünlülerin katılacağı kapanış gecesinde, Can Yücel şiirlerinin okunmasından sonra, kapanış konserinde Grup Gündoğarken sahne alacak.  

Åženlik kapsamında resim sergileri, badem yarışması, tekne gezisi gibi etkinlikler düzenlenecek.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!