‘Can Gürzap annemin durumunu biliyordu’

Güncelleme Tarihi:

‘Can Gürzap annemin durumunu biliyordu’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2013 00:02

Can Gürzap’ın ‘Evliliğe Gelince’ oyunun turnesine katılmadığı için Nurseli İdiz’e açtığı davada İdiz’in kızı Elif İdiz tanık olarak dinlendi. Elif İdiz, Can Gürzap’ın iki aile bireyinin hayatını kaybettiği o dönemde annesinin zor günler geçirdiğini bildiğini söyledi.

Haberin Devamı

TİYATROCU sanatçısı Can Gürzap, ‘Evliliğe Gelince’ isimli oyununun turnesine gitmeyip tiyatroyu zarara uğrattığı iddiasıyla Nurseli İdiz’e iki yıl önce açtığı 120 bin liralık tazminat davasında İdiz’in kızı ile ‘Sisi’ lakaplı Seyhan Soylu tanık olarak dinlendi. Tanık Seyhan Soylu, “Nurseli’yi panik hastası olarak bilirdik. O gün turneye gidilemediğini duyunca evine gittim. Hastaydı. Kesinlikle alkollü değildi. Hastaneye götürdük. Kendisine bipolar (manik atak-duygu durum bozukluğu) teşhisi kondu. Beynindeki bir sıvı nedeniyle panik atak tetikleniyormuş. Rahatsızlığı nedeniyle turneye gidemedi” diye ifade verdi.

ALKOL KULLANMIYORDU

Turneye gitmeden birkaç ay önce Nurseli İdiz’in annesini, ardından teyzesini kaybettiğini anlatan kızı Canan Elif İdiz, “Manevi olarak çok ağır bir dönem geçiriyordu. Bunu Can Gürzap da biliyordu. O akşam turneye gideceği için bavulunu hazırladı ve yattı. Sabaha doğru 04.00’te annemi ağlarken buldum. Morarmıştı ve çok hızlı nefes alıyordu. Nabzını saydım. Kalp krizi geçireceğini sandım. Ancak sonra psikolojik kriz geçirdiğini anladım. Bana turneye gidemeyeceğini söyledi. Annem hastaydı. Biraz konuşabiliyordu. Bu nedenle turneye gidemedi. Alkol alsa bilirdim. O tarihe kadar anneme bipolar teşhisi konmamıştı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!