Çamura saplanan uçak tekrar uçacak

Güncelleme Tarihi:

Çamura saplanan uçak tekrar uçacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2008 13:47

SunExpress, Stuttgart-İzmir seferini tamamladıktan sonra Adnan Menderes Havalimanı'nda pisten çıkarak çamura saplanan yolcu uçağında herhangi bir hasar meydana gelmediğini, resmi onayların alınmasının ardından uçağın yeniden operasyonlara başlayacağını bildirdi.

SunExpress'ten yapılan açıklamada, dün Stuttgart-İzmir seferini yapan XQ 973 sefer sayılı uçağın İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na inişini tamamlayıp taksi pistine dönerken, sert rüzgarın ve ıslak zeminin etkisiyle pistten kayarak toprak alana çıktığı anımsatıldı.

Yolcu ve mürettebatın olayda hiçbir zarar görmediği ifade edilen açıklamada, uçağın bulunduğu yerden çekilmesi için THY'nin bu konudaki uzman ekibinin çalışmalara başladığı kaydedildi.

Açıklamada, alınan teknik raporlara göre uçakta herhangi bir hasar meydana gelmediği belirtilerek, resmi onayların alınmasını takiben uçağın tekrar operasyona başlayacağı ifade edildi.

SunExpress'in diğer iç hat seferlerinin kısa rötarlarla devam ettiği kaydedilen açıklamada, “Yolcularımızın mağdur olmamaları için, henüz yerde olan uçağımızın yapacağı iç hat seferlerini gerçekleştirmek üzere bir başka havayolundan uçak kiralanması yoluna gidilmiştir” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!