Çamlıca çetesine operasyon

Güncelleme Tarihi:

Çamlıca çetesine operasyon
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2006 14:14

İstanbul, Batman ve Balıkesir'de bir suç örgütüne yönelik eş zamanlı başlatılan “Çamlıca” adlı operasyonda, 29 kişinin yakalandığı bildirildi.

İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlileriyle birlikte İstanbul'da son zamanlarda meydana gelen öldürme, yaralama ve kurşunlama olaylarıyla ilgili çalışma yapıldığı belirtildi. Açıklamada, bir suç örgütüne karşı, ilgili cumhuriyet savcılığının bilgisi dahilinde İstanbul, Batman ve Balıkesir'de 10 Mart 2006 tarihinde eş zamanlı olarak “Çamlıca” adı altında operasyon düzenlendiği belirtildi.

Operasyonda, aralarında örgüt liderinin de bulunduğu toplam 29 kişinin gözaltına alındığı ifade edilen açıklamada, bu kişilerin üst, ikamet, işyeri ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda da 9 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet ruhsatlı tabanca, 1 adet ruhsatsız tüfek, 1 adet yedek tüfek namlusu, 1 adet patlayıcı düzeneği, 1 adet telsiz, 100 gram civarında dinamit lokumu ele geçirildiği, ayrıca çok miktarda çek ve senet bulunduğu bildirildi.

ÖRGÜTÜN GERÇEKLEŞTİRDİĞİ EYLEMLER

Açıklamada, “Çamlıca” operasyonu kapsamında yapılan teknik ve fiziki takipler, alınan ifadelere göre örgütün gerçekleştirdiği belirtilen eylemler ise şöyle sıralandı: ”-Fatih'te 29 Ağustos 2005 tarihinde otel sahibi bir işadamının tabancayla vurularak öldürülmesi, -Bayrampaşa'da 30 Ekim 2005'te bir işyerinin kurşunlanması ve işyerinde bulunan 2 kişinin öldürülmesi, -Beşiktaş'ta aynı gün gerçekleşen bir başka olayda, çatışma içerisinde oldukları örgüte ait bir otoparka el bombası atılması, -Gaziosmanpaşa'da 24 Aralık 2005 tarihinde bir işyerinin uzun namlulu tüfekle taranması.”

ADLİYEYE SEVK

Açıklamada, yakalanan kişilerden 14'ünün, haklarında hazırlanan tahkikat evrakıyla birlikte dün adliyeye sevk edildiği ve bunlardan 4'ünün tutuklandığı bildirildi. Diğer 15 kişinin de bugün adliyeye gönderildiği kaydedilen açıklamada, “İstanbul Emniyet Müdürlüğü olarak, suç örgütleriyle mücadeleye kararlılıkla devam edilmektedir. Şu ana kadarki mücadelemizde vatandaşlarımızdan aldığımız manevi destek bizi son derece memnun etmekte ve motivasyon kaynağımız olmaktadır” denildi.

10 AYDA YAPILAN OPERASYONLAR

Bu arada emniyet yetkilileri, Fatih'te öldürülen otel sahibi işadamının İsmail Topaloğlu, Bayrampaşa'da bir işyerinde vurulan kişilerin de Savaş Ersin ve Harun Yılmazer olduğunu ifade ettiler. Yetkililer, gözaltına alınan ve bugün adliyeye sevk edilenler arasında Burhanettin Saral ile kardeşi İlyas Saral'ın da bulunduğunu belirttiler.
Yetkililer, adı geçen gruba yönelik son 10 ayda gerçekleştirilen operasyonlarda yaklaşık 75 kişinin gözaltına alındığını, toplam 9 Kalaşnikof marka otomatik tüfek, 3 uzi, 33 tabanca ve 5 el bombası ele geçirildiğini vurguladılar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!