Camla kesildi, suyla haşlandı şikayetçi olmadı

Güncelleme Tarihi:

Camla kesildi, suyla haşlandı şikayetçi olmadı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2016 23:33

Şizofreni olduğu ileri sürülen mahkûm, koğuş arkadaşını camla kestikten sonra kaynar suyla haşladı. Mahkemeye çıkan mağdur “Sanığın hasta olduğunu biliyorum. Şikâyetçi değilim” dedi.

Haberin Devamı

Cinayet suçundan Metris Cezaevi’nde yatan Halil Aslan (35) cezaevinde ilaçlarını kullanmadığı için rahatsızlanıp, defalarca Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne yatırılarak tedavi edildi. Yapılan tetkiklerin ardından Aslan’a şizofreni teşhisi konularak “cezai ehliyeti yoktur” raporu verildi. Aslan, tedavisinin ardından tekrar Metris Cezaevi’ne gönderildi.

Halil Aslan, haziran ayında Metris Cezaevi’nde tartıştığı mahkûmlardan Ömer Cağşırlı’yı cam bardak kırığıyla kestikten sonra kaynar suyla haşladı. Savcılık, Aslan hakkında 5 ile 10 yıl arasında hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı.

‘ONUN YERİ CEZAEVİ DEĞİL, HASTANEDİR’

İddianamenin kabul edilmesinin ardından Bakırköy Adliyesi 25. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada Halil Aslan, “Olay tamamen benim rahatsızlığımdan kaynaklanıyor. Pişmanım” dedi. Mağdur Ömer Cağşırlı ise arkadaşı hakkında şikâyetçi olmadığını belirterek şunları söyledi: “Sanığın hasta olduğunu ve olay tarihinde ilaçların verilmediğini biliyorum. Her ne kadar beni yakıp kesmek suretiyle zarar vermiş ise de bunu hastalığı sebebi ile yaptığını biliyorum.”

Haberin Devamı

Halil Aslan’ın babası Yılmaz Aslan ise “Oğlum kendine de zarar veriyor. Onun yeri cezaevi değil, hastanedir” dedi.

Mahkeme, Halil Aslan’ı cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığı hususunda rapor alınması için Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk etti. Duruşma ise ertelendi.

AMCASINI ÖLDÜRMÜŞTÜ

Halil Aslan, 2005 yılında amcası Recep Aslan’ı bıçaklayarak öldürmüş, cinayetin ardından tutuklanmıştı. Aslan Ailesi mahkemede, 16 yaşından beri şizofreni tedavisi gören Halil Aslan hakkındaki dört ayrı hastanenin verdiği “akli dengesi yerinde değildir” raporunu sundu. Ancak cinayetin ardından Adli Tıp Kurumu’na gönderilen Aslan’a “Olay anında akıl sağlığı yerindeydi” raporu verildi. Mahkeme Halil Aslan’ı 25 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!