Camilerde Hizbullah alarmı

Güncelleme Tarihi:

Camilerde Hizbullah alarmı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2001 00:00


Ersin ERCAN / BOLU,(DHA)

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, il müftüleri ile Ankara'da basına kapalı olarak yapılan ve 2 gün süren toplantıda, Hizbullah terör örgütüne karşı bazı önlemler aldıklarını açıkladı. Yılmaz, Hizbullahın camileri ele geçirmek istediğini, bunu önlemek için da çalışma yaptıklarını söyledi.

Ankara'dan İstanbul'a geçerken Bolu İl Emniyet Müdürü Uğur Gür'ü, Karaçayır Prefabrik Polis Evi´nde ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, 81 ilin müftüsü ile yaptığı toplantıda, Hizbullahı camilere sokmamak için uygulanacak önlemleri belirlediklerini söyledi.

Güvenlik açısından bu tedbirleri açıklamanın doğru olmayacağını belirten Yılmaz, ``Bu terör örgütüne karşı devletin aldığı bazı önlemler var. Ancak bu konuda bütün kamu kurum ve kuruluşların üzerine düşen görevler var. Biz Diyanet İşleri Başkanlığı olarak halkı bu konuda uyarmaya, aydınlatmaya çalışıyoruz'' dedi.

İslam dininin, terör ve şiddet ile bir arada olmasının mümkün olmayacağına dikkat çeken Yılmaz, ``Geçmişte Hizbullah camileri ele geçirmişti. Bunların kötü niyetli olduğunu devlet ilk zamanlar farkedemedi. Sonradan niyetleri ortaya çıktı. Hala camileri ele geçirmeye çalışıyorlar. Hizbullahın bittiğini söyleyemeyiz. Ancak şimdi camilerimiz Diyanet'in kontrolü, müftülerimizin denetimi altındadır'' diye konuştu.

CAMİLERDE EĞİTİM
Hizbullah terör örgütünün camilerde eğitim yaptığına dikkati çeken Yılmaz, ``Cami bir ibadet yeridir. Adamlar 'Biz ibadet edeceğiz' diye camiye rahatlıkla giriyorlar. Ama başka türlü faaliyetlerini serbestçe yapıyorlar. Cami olduğu için bunları kimse yakalamıyor. Sanki din hürriyetine tecavüz gibi anlaşılacağından endişe ediliyor. Camiler onlar için daha elverişli. Ama bir okula böyle rahatça giremezler. Mesela, küçük çocukları camilerde okutuyorlar. Küçük beyinleri yıkıyorlar. Camileri böylece işgal ediyorlar. Ama şimdi büyük ölçüde bunların önüne geçildi'' dedi.

138 BİN KİŞİ HAC YOLCUSU
Bu yıl 100 bin kişinin Diyanet İşleri Başkanlığı, 38 bin kişinin de özel şirketler ile hacca gideceğini belirten Yılmaz, Suudi Arabistan'ın kendilerine bu yıl daha anlayışlı davrandığını söyledi. Seferlerin dün başladığını belirten Yılmaz, Diyanet olarak geçen yıllara göre bu sene daha fazla hacı götürdüklerini söyledi.

Diyanetin kontrolü altındaki A grubu seyahat acentalarının geçtiğimiz yıl 24 bin, bu yıl ise 38 bin kişiyi hacca götürdüğünü hatırlatan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, ``Hac seferleri 27 Şubat'a kadar devam edecek. Ayrıca doktor, hemşire, hasta bakıcı, din görevlisi, kafile başkanları ve bölge sorumluları ile birlikte 4 bin civarında da görevli personel gidecek'' dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!