Çalkaya Dosyası: Neriman ve Sadi beni bitirdi

Güncelleme Tarihi:

Çalkaya Dosyası: Neriman ve Sadi beni bitirdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2000 00:00

Haberin Devamı

Tutuklu başkan, cezaevine girmeden önce verdiği ifadede Belediyede150 milyon maaşla çalışan 2 müdürünü suçladı.

Çete suçlamasıyla cezaevinde olan Çalkaya Belediye Başkanı Süleyman Yılmaz'ın ifadelerinde, Yazı İşleri Müdürü Neriman Çoban'la Fen İşleri Müdürü Sadi Namal'ın adı çok sık geçiyor.

HABERSİZ YAPTILAR

Tutuklu Başkan, iki memurunun bir çok şeyi kendinden habersiz yaptığını iddia ederken, 150 milyon lira maaş alan Çoban'la Namal'ın hatırı sayılır servete sahip olduklarını da vurguluyor.

RÜŞVET SUÇLAMASI

Nerİman Çoban, bir süre önce rüşvet almakla suçlanmıştı. Sadi Namal, cezaevinde Yılmaz'la birlikte yargılanacağı günü beklerken, firarda olan Neriman Çoban'ı polis heryerde arıyor.

Kooperatife tahsis işi

Trafik kazasında yaşamını yitiren MHP Merkez İlçe Başkanı Ramazan Aksu'nun eşi Nezahat Aksu, Çalkaya'da kendilerine ait kooperatife tahsis yaptırmak için Çoban'a rüşvet verdiğini ileri sürmüş, tahsis yapılmayınca da savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

Birer milyar aldık

Süleyman Yılmaz, Aksu Öğretmen Lisesi'ne tahsis edilen ancak daha sonra kamulaştırılıp Pazarcılar Kooperatifi'ne verilen arsayla ilgili olarak şu itirafta bulundu: ‘‘Pazarcılar'dan 1 milyar lira para aldım. Ayrıca meclis üyeleri Ali Kaleli, Ali Keskin, Ahmet Su, Ali Yoylu, Mustafa Çoban, Abdurrahman Yıldırım ve Muhammet Ülker de birer milyar lira aldılar.’’

Sahte satış kararı

Erkan Karaçayır'a ait kooperatiflere sahte encümen kararının altından da Neriman Çoban ile Sadi Namal çıktı. Sözkonusu kararın sahte olduğunu bilmediğini öne süren Yılmaz ifadesinde, ‘‘Karaçayır ve adamlarının baskısı sonucu sözkonusu araziyi onlara verdim ama encümende böyle bir karar almadım. Karar defterinde de yok. Bu karar Neriman'la Sadi'nin işi’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!