Çalışma Bakanlığı Tuzla'da 20 bin işçiyi eğitti

Güncelleme Tarihi:

Çalışma Bakanlığı Tuzlada 20 bin işçiyi eğitti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2008 11:13

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Kasım Özer, Tuzla’da işverenle yapılan protokol kapsamında bir ay içinde 20 bin tersane işçisine iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildiğini ifade etti.

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası’nın (İNTES) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile ortak düzenlediği “İş Sağlığı ve Güvenliği” seminerine katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Kasım Özer, inşaat sektörünün kalkınmada öncü sektör olmakla birlikte Türkiye ekonomisinin uluslararası tanıtımına da katkı bulunduğunu belirtti. İş sağlığı konusunda ise aynı şeyleri söyleyemeyeceğini dile getiren Özer, “İnşaat işçisi diğer sektörlere oranla hayatını kaybetmekle üç kat, yaralanmakla da iki kat daha fazla karşı karşıya kalıyor. Ayrıca, inşaat sektörü iş kazası bakımından ilk sırada yer alıyor” dedi.

Bu sektöre yönelik eğitim ve bilgilendirilmelerin arttırılması kaydeden Özer, Tuzla’da işverenle yapılan protokol sonrasında bir ay içinde 20 bin tersane işçisine iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildiğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!