Çalıntı ve icralık TIR’ların şasi numaralarını değiştiren şebekeye operasyon!

Güncelleme Tarihi:

Çalıntı ve icralık TIR’ların şasi numaralarını değiştiren şebekeye operasyon
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2021 14:23

Adana merkezli 12 ilde çalıntı ve icralı TIR’ların şasi numarasını değiştirip piyasaya sürdüğü iddia edilen şebekeye yönelik düzenlenen şafak operasyonunda 1’i kadın 34 kişi gözaltına alındı. Operasyonda şasi numarası değiştirilmiş 200’e yakın TIR’a el konuldu.

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı ile Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin ortak çalışmasında, çalıntı, icralı TIR’ların şasi numaralarını değiştirip, piyasaya süren bir şebeke deşifre edildi. Şüphelilerin tespiti için 6 ay önce teknik ve fiziki takibe başlayan polis, 42 kişinin yakalanması için çalışma başlattı. Adana merkezli İstanbul, Bursa, Kütahya, Trabzon, Ankara, Konya, Mardin, Batman, Şanlıurfa, Gaziantep ve Osmaniye’de operasyon için harekete geçen ekipler, belirlenen adreslere bugün şafak vakti eş zamanlı baskın yaptı. Operasyonda 1’i kadın 34 kişi gözaltına alındı.

Çalıntı ve icralık TIR’ların şasi numaralarını değiştiren şebekeye operasyon



200’E YAKIN TIR’A EL KONULDU

Operasyonda 200’e yakın şasi numarası değiştirilmiş TIR ele geçirilirken, adreslerinde bulunmayan diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Adana’da el konulan TIR’lar İl Emniyet Müdürlüğü yerleşkesine götürülürken, diğer illerdeki  TIR’ların ise kente getirilmek üzere yola çıktığı bildirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki sorgularının sürdüğü belirtildi.

Haberin Devamı

150 MİLYON LİRALIK MAL VARLIĞINA TEDBİR

Adana merkezli 12 ilde, çalıntı ve icralı TIR’ların şasi numaralarını değiştirip, piyasaya sürdükleri iddia edilen ve polis operasyonuyla çökertilen şebekeye ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. Şebeke üyelerinin, şasi numarasını değiştirerek, sattıkları TIR’lardan elde ettikleri bir kısmı para, bir kısmı taşınmaz 150 milyon liralık mal varlıklarına tedbir koyuldu.

Öte yandan şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda; basıma hazır 15 şasi numarası, TIR’lardan sökülen 10 araç beyni, 2 araç beyni okuma cihazı ve 2 milyon lira değerinde çek ile senet ele geçirildi. Şüphelilerin emniyetteki sorguları sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!