Çakmaya başlıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Çakmaya başlıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 1997 00:00

Yurtsan ATAKAN
Haberin Devamı

Bugünden itibaren çakmaya başlıyoruz. Çakmak isteyenler hemen http://www.birlik.com adresine bağlanıp kendilerine önem vermeyen siyasilere, birer birer çakmaya başlayabilir.

Üç hafta önce bu köşeden yaptığımız kampanya çağrısına kişi, kurum ve şirketlerden gelen destek mesajları sonucunda siyasi partilerin, siyasetçilerin ve hükümetin ilgisini İnternet'e çekme amaçlı kampanyanın hazırlıklarını tamamladık ve bugünden itibaren İnternet kullanıcılarının hizmetine açtık.

Kampanyamızın ismi ‘‘İnternet'e sahip çıkalım’’, sloganı ise ‘‘Ya yap, ya devret’’. Kampanya logosu olarak, İnternet bağlantılarımızda bir sayfadaki resimlerin yüklenmesini beklerken uzun uzun seyretmeye alıştığımız ‘‘kare, yuvarlak ve üçgen’’den oluşan simgeyi seçtik. Adres olarak ise İnternet kullanıcılarının siyasi yaptırım gücünü simgelemesi açısından ‘‘birlik.com’’u kullandık.

Eylem sayfamızın başlığı ‘‘İnternet'e önem vermeyenlere oy vermeyeceğiz’’. Sayfaya bağlanan İnternet kullanıcıları elektronik bir formu kullanarak ortak bir bildiri metnine imza atıyorlar ve hükümetten, siyasi partilerden, siyasetçilerden taleplerini sıralayarak bu taleplerini yerine getirmeyenlere bir sonraki seçimde oy vermeyeceklerini taahüt ediyorlar. Kampanyaya katılanlar sayfadaki üç ayrı talep seçeneğinden birini, ikisini ya da hepsini seçme olanağına sahipler.

Kampanyaya www.birlik.com ana adresinden katılınabileceği gibi destek veren Ağ sitelerinin ana sayfalarındaki linklerden ya da bu şirketlerin sunucularında tutulan yansı adreslerinden de ulaşılabiliyor. Bu sayede www.birlik.com adresine ulaşmakta zorluk çeken kullanıcılar kendi servis sağlayıcılarının sunucu bilgisayarları üzerinden oylarını kolayca kullanabiliyorlar.

Hemen belirtelim ki, kampanyanın amacı hiçbir siyasi partiyi ya da siyasetçiyi peşinen yargılamak değil. Kampanya ilk bakışta şu an işbaşında olan hükümete yönelikmiş gibi bir izlenim verebilir. Ancak aslında hükümet için büyük bir şans. Eğer İnternet kullanıcılarının taleplerine kulak verir, İnternet'in Türkiye'de yaygınlaşabilmesi, sağlıklı bir altyapıya kavuşması için gerekli adımları atarsa bir taşla iki kuş vurabilir. Çünkü hem sayıları yabana atılamayacak İnternet kullanıcılarını yanına çekmiş, hem de Türkiye'nin geleceği için hiçbir şeyle kıyaslanamayacak denli olumlu bir icraatte bulunmuş olacaklar.

Siyasetçilerin ayaklarına kadar gelen bu fırsatı tepmeyeceğini umuyoruz. Gerekli adımlar bu hükümetçe atılmazsa, muhalefettekiler de peşinen sevinmesin. Çakılma sırası onlara da gelebilir.

http://www.birlik.com

http://www.list2000.com.tr/interaktif

httP://www.turk.net/sevgi

http://desnetcorp.com/eylem

http://www.hurriyet.com.tr/ekler

yurtsan@ibm.net

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!