Çakıcı’nın adamı cezaevi müdürünün aracını kurşunladı

Güncelleme Tarihi:

Çakıcı’nın adamı cezaevi müdürünün aracını kurşunladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2015 16:30

Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’nda hükümlü olarak yatan Alaattin Çakıcı’nın adamı olduğu iddia edilen M.M., Edirne Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Hasan Dal’ın içinde bulunduğu makam aracını kurşunladı. Tabancadan çıkan kurşunlardan biri otomobilin arka kapısına isabet etti. Organize suç örgütü lideri Çakıcı’nın ismi son olarak, cezaevi ikinci müdürü ve bir memuru dövdüğünün ortaya çıkması ile gündeme gelmişti.

Haberin Devamı

Edirne F Tipi Yüksek Güvenlik Ceza İnfaz Kurumu’nda yatan Alaattin Çakıcı dün saat 14.00 sıralarında rahatsızlandığı için jandarma ring aracıyla Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne getirildi.

Çakıcı’nın adamı cezaevi müdürünün aracını kurşunladı


İddiaya göre, bu saatlerde Edirne Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Hasan Dal’ın şoförünün kullandığı makam aracına cezaevine yaklaştığı sırada Çakıcı’nın adamı olduğu iddia edilen M.M. ruhsatsız tabancayla 3 el ateş etti. Kurşunlardan biri makam aracının arka kapısına isabet ederken, Hasan Dal ve makam şoförü olayı yara almadan atlattı. M.M. ise olay yerinden aracıyla kaçtı.

Saldırının haber verilmesiyle çok sayıda polis kaçan aracın peşine düştü. Kısa sürede aracı yakalayan ekipler, M.M.’yi gözaltına alarak, sorgulamak üzere emniyete götürdü.

Haberin Devamı

HASTANEDE 8 GÖZALTI

Saldırı şüphelisi M.M., polisteki ifadesinde, "Alattin Çakıcı ağabeyimi çok seviyorum. Resmi plakalı araç görünce ateş ettim" dedi. M.M., saldırıdan sona silahı attığını söyledi. Polis, Alaattin Çakıcı hastanede tedavi olduğu sırada saldırı ile ilgileri olabileceği gerekçesiyle Y.O., M.T., K.S., M.M.K., M.K., L.K., YT. ve Ü.Ç.’yi de gözaltına aldı. Silahlı saldırgan ve hastanede gözaltına alınan toplam 9 şüpheli polisteki sorgularının ardından savcılığa sevk edildi.

VALİ: O MALUM ŞAHSIN YAKINI

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, olayla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, "O malum şahsın yakınının silah atışı sonucu 1 kurşun arabada hasar meydana getirmiş. Şu anda cezaevi müdüründe bir sorun yoktur. Cezaevi müdürüne biz gerekli önlemleri alacağız. Zaten biz müdürümüze koruma da vereceğiz. Lojmanını da değiştirmeyi düşünüyoruz" dedi.

BAKMADAN GEÇME!