Çakıcı-Nuriş arasında haraç krizi

Güncelleme Tarihi:

Çakıcı-Nuriş arasında haraç krizi
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2000 00:00

Haberin Devamı

Özel konuklarıyla gündemden düşmeyen Kartal Özel Tip Cezaevi'nde Alaattin Çakıcı ve Nuri Ergin arasında, Ergin'in Erol Evcil'den haraç istemesi sonucu kriz çıktığı ileri sürüldü. Cezaevinde racon kesmeye kalkarak Evcil'e ‘Haraç ver yoksa seni yaşatmayız’ yazılı tehdit pusulası gönderdiği ileri sürülen ‘Nuriş’ lakaplı Ergin'e, Evcil'in yakın dostu olan Çakıcı'nın çok sert yanıt verdiği öğrenildi.

Bu olayın ardından iddialara göre; Çakıcı, bitişik görüşme odasında ziyeretine gelen ailesiyle görüşen Ergin'e ‘‘Bu cezaevinde ikimizden birisi fazla. Ya sen gidersin ya ben’’ diye bağırdı. Bunun üzerine sinir krizi geçiren Ergin ise oturduğu sandalyeyi fırlatarak görüşme odasındaki güvenlik kamerasını kırdı. Çakıcı ile Ergin'in kapışmasını ise infaz koruma memurları ile jandarmalar engelledi. Çakıcı ve Ergin arasında kavga aşamasına gelen kapışmanın ise kırılan kamera tarafından görüntülendiği iddia edildi. Kartal Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Boyrazoğlu, bu iddiaları suç duyurusu kabul ettiğini ve soruşturma başlatacağını söyledi.

ÇAKICI'DA BİR CEP DAHA

Öte yandan, Alaattin Çakıcı'nın dubleks hücresinde, önceki gece yapılan aramada dördüncü kez cep telefonu bulundu. Kartal Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin

Boyrazoğlu'nun aldığı ihbar üzerine jandarma ve infaz koruma memurlarından oluşan özel bir ekip Çakıcı'nın hücresine baskın düzenledi. Çakıcı'nın elbise dolabında saklanmış bulunan Panasonic marka cep telefonu ile 1 adet Turkcell marka cep telefonu sim kartı ve 1 adet şarj cihazı ele geçirildi. Başsavcı Boyrazoğlu, soruşturmanın başlatıldığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!