Çakarlı sahtekar! Aracından çıkanlar şoke etti...

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2019 10:33

İstanbul Sarıyer’de şüphe üzerine durdurulan çakar tertibatlı araçta sahte ‘TBMM araç giriş kartı’ ve ‘araç görevlendirme’ belgeleri ele geçirildi. Polis tarafından gözaltına alınan aracın sürücüsü çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, belgeleri temin eden şahıs ise aranıyor.

Haberin Devamı

Sarıyer Maslak’taki  bir alışveriş merkezi önünde 10 Aralık 2019 günü  yapılan uygulamalar sırasında çakarlı bir araç şüphe üzerine polis tarafından durduruldu. Araç sürücüsü Enes Ö. (25) polise “TBMM Araç Giriş Kartı” ve “Araç Görevlendirilme” belgesini gösterdi.  Yapılan araştırmada kartların meclisten verilmediği belirlendi. Enes Ö’nün üzerinden ayrıca Mustafa E. adına düzenlenmiş Polis Kimlik Kartı fotokopisi de ele geçti.

Gözaltına alınan Enes Ö, ifadesinde belgeleri kendisini polis olarak tanıtan Yasin isimli kişiden 7.500 TL karşılığında aldığını itiraf etti. İtiraf üzerine kimliği tespit edilen Yasin S’nin (35) Fatih Akşemsettin Mahallesindeki evine baskın düzenlendi. Yasin S., evde bulunamazken aramada,  Meclis İdari Amiri sıfatıyla imza edilmiş ve 5 araç için düzenlenmiş TBMM araç giriş kartı, araç görevlendirme belgesi ve dağıtım listesi belgesi, Meclis İdari Amiri sıfatıyla imza edilmiş T.C Cumhurbaşkanlığı forslu kart ele geçirildi. Emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye çıkarılan Enes Ö. tutuklanırken, Yasin S’yi yakalama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

BAKMADAN GEÇME!