Çağlayan yine olay yarattı

Güncelleme Tarihi:

Çağlayan yine olay yarattı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 1998 00:00

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıl İngiltere'de ‘‘yılın modacısı’’ ödülüne aday gösterilen 28 yaşındaki Türk tasarımcı Hüseyin Çağlayan, Londra'da süren moda

haftasında yine olay yarattı. Hüseyin Çağlayan, defilesinde ‘‘İpek Yolu’’ temasını işledi ve mankenleri tasarladığı ipek kıyafetlerle podyuma çıkardı.

Moda dünyasının ‘‘dâhi’’ diye tanımladığı Türk tasarımcı Hüseyin Çağlayan, Londra'da moda haftasında düzenlediği şovuyla yine olay yarattı. Bir haftadır Londra'da devam eden ve Alexander McQueen, Vivienne Westwood, Ghost, Mathew Williamson gibi dünyanın en ünlü tasarımcılarının katıldığı moda haftasının kapanış defilesinde Hüseyin Çağlayan, doğa koşullarının kültüre vurduğu damgayı birbirinden değişik kıyafetlerle sergiledi.

28 yaşındaki Türk tasarımcı, moda haftasına katılan diğer tasarımcıların aksine, defilesine mekan olarak Londra'nın lüks adresleri yerine, yoksul bir semtteki Atlantis'i seçti. Dünyanın en ünlü moda tasarım okulu ‘‘St. Martin's’’e bitiren Hüseyin Çağlayan'ın şovunda, yeryüzü kültürünün en önemli omurgalarından biri olan ‘‘İpek Yolu’’ ipek kıyafetlerle canladırıldı.

Gri, beyaz ve siyahın egemen olduğu 1999 ilkbahar-yaz kıyafetlerinde, göğüsleri açıkta bırakan asimetrik yırtmaçlar ve yakalar büyük ilgi topladı. Çağlayan'ın başları süsleyen ve beyaz sargı bezini andıran süsleri de dikkat çekti.

Daha önceki defilelerinde sahneye çırılçıplak çıkarttığı mankenlerle şok yaratan ünlü tasarımcı, bu kez transparan giysileri sunan modellerine iç çamaşırı giydirdi.

‘‘Moda yerine fikirlerini sergilediğini’’ söyleyen Hüseyin Çağlayan, son defilesinde ipek ve keten kumaşlar kullandı. Podyumdaki gösterisinde ırmak, dağ ve geçitlerin, iklimin insan kültürlerini oluşturmadaki etkisini, hoş bir akış içinde sundu.

Hüseyin Çağlayan'ın kıyafetlerdeki akıcılık, geometrik şekiller ve özellikle akordiyonu andıran kat kat önlük görünümlü çizimler, büyük alkış topladı. 700'e yakın basın mensubunun izlediği defilede, mikadan yapılan ve başı sıkıştıran değişik biçimlerdeki şapkalar, vücudu saran fıçı görünümlü elbiseler, ortopedik aksesuarlar, farklı bir yaratıcılık ürünü olarak büyük beğeni kazandı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!