ÇaÄŸdaÅŸ sanatın Ä°stanbul buluÅŸması

Güncelleme Tarihi:

Çağdaş sanatın İstanbul buluşması
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 08, 2002 13:43

"Art İstanbul 2002- İstanbul Uluslararası Çağdaş Sanat Buluşması", 24 Eylül ile 29 Eylül arasında gerçekleştirilecek. İstanbul'un dünyanın önemli kültür sanat merkezlerinden biri olduğunu vurgulamayı amaçlayan fuar kapsamında ünlü ressam Salvador Dali'nin tabloları da sergilenecek.

Haberin Devamı

Sanat Galericileri Derneği Başkanı Doğan Paksoy, etkinliğin tanıtımı amacıyla Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda bir basın toplantısı düzenledi. 

Paksoy, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki 7 bin metrekare kapalı alanda gerçekleÅŸtirilecek etkinlikte 7 ülkeden 80 galeri ile Sabancı Müzesi ve Ä°stanbul Modern Sanat Müzesi'nin koleksiyonundan derlenen eserlerin sergileneceÄŸini söyledi.Â

Yaklaşık 2 bin orijinal tablonun sergileneceği etkinlikte SalvadorDali, Fikret Mualla, Cihat Burak, Nazlı Ecevit gibi yerli-yabancı ünlüressamların eserlerinin de yer alacağını belirten Paksoy, "Art İstanbul 2002, Türkiye'nin AB'ye girmek için somut adımlar attığı bugünlerde daha da önem kazanıyor. Biz bu etkinliği düzenlerken İstanbul'un ve dolayısıyla Türkiye'nin Avrupa'nın önemli sanat merkezlerinden biri haline gelmesini hedefledik" diye konuştu.

Haberin Devamı

Sorunlarına da değinen Paksoy, AB'ye girme sürecinde resim piyasasının ise Avrupa ülkelerinin çok altında olduğunu ve zaten zor durumdaki sanatçıların eser satışlarından alınan yüzde 18'lik KDV nedeniyle eserlerini galeriye vermeyip kayıtdışı şekilde satmak zorunda kaldığını anlattı.  Paksoy, "Bu durum ortadan kaldırılmalıdır. Ayrıca özel müzecilik teşvik edilmeli, Sabancı Müzesi gibi örneklerin çoğalması için kolaylıklar sağlanmalıdır. Avrupa Birliği'nin de hedefi olan sanatın önündeki engellerin kaldırılması da bizleri çok mutlu edecektir" diye konuştu. 

Ana teması "Empati" olarak belirlenen "Art İstanbul 2002 - İstanbul Uluslararası Çağdaş Sanat Buluşması"nda  resmin yanı sıra enstalasyon, gravür, video art gösterileri, konferanslar ve genç ressamlar arası yarışmalara uzanan çeşitli etkinlikler sunulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!