Caferi imama devlet ataması

Güncelleme Tarihi:

Caferi imama devlet ataması
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 1998 00:00

Haberin Devamı

İlk kez Caferi bir caminin resmi niteliği bulunmayan hocası Sabri Sayan, İstanbul Müftülüğü'nce, 10 yıldır görev yaptığı camiye imam-hatip olarak atandı. Devletin tanıdığı, ancak maaş vermediği Sayan, maaşını dernek ve cemaatlerden alacak. ‘‘Ben fahri imamım’’ diyen Sayan, dün resmen ilk cuma namazını kıldırdı. Bahçelievler'deki Mehdiyye Camii'nin İmamı Sayan, Bahçelievler Müftüsü Orhan Baykal'ın teklifi, Kaymakam Abdullah Durukan ve İstanbul Müftüsü Selahattin Kaya'nın onayıyla bu görevin sahibi oldu. Sayan, cuma beratı da verilen camideki dünkü hutbesinde, kendilerinin Caferi mezhebine mensup Azeri Türkleri'nden olduklarını ve köklerinin Oğuzlar'a dayandığını söyledi. Sayan, ‘‘Bu ay yıldızlı bayrak, bu vatan, bu ordu, bu polis bizim. Bayrağımız, Kuran'ımız için canımızı fedaya hazırırız. Türkiye Cumhuriyeti'nin evlatları olarak kanunlara uymak vatandaşlık vazifemiz’’ dedi.

Hürriyet muhabirinin ‘‘Hem resmi sıfatınız var, hem de devlet maaş vermiyor? Bu çelişki mi?’’ sorusuna ise Sayan, ‘‘Mevzuatta buna izin var. Ben fahri imam sayılıyorum’’ yanıtını verdi.

Teklifin o bölgedeki Iğdır-Tuzluca İlçesi ve Çevre Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nden geldiği, bunun üzerine Sayan'ın atamasının yapıldığı bildirildi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!