Çadırlarda 780 bin kişi oruç açtı

Güncelleme Tarihi:

Çadırlarda 780 bin kişi oruç açtı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 1999 00:00

Haberin Devamı

İstanbul'da Rmazan boyunca belediyeler tarafından kurulan iftar çadırlarında yaklaşık 780 bin kişinin oruç açtığı bildirildi. Kimileri yoksulluktan, kimileri trafik nedeniyle evine yetişemediği için orucunu iftar çadırlarında açtı.

Üsküdar, Eminönü, Bahçelievler, Bağcılar, Pendik, Kartal, Beyoğlu ve Esenler'de kurulan iftar çadırlarında iftar veren hayırseverlere iftar yemeklerinin günde 8, ayda toplam 240 milyar liraya malolduğu belirtildi. Üsküdar Belediyesi 5 yıl önce Demokrasi Parkı'na kurduğu iftar çadırıyla diğer belediyelere bu işte öncü olurken, belediye bu yıl da hayırseverler sayesinde günde 8 bin, ay boyunca da 240 bin kişiye iftar yemeği dağıttı. Eminönü Belediyesi de İskele Meydanı'na kurduğu çadırda günde 1500, mahalle aralarında da 500 kişiye yemek verirken, ayda 60 bin kişiyi doyurdu. Bahçelievler Belediyesi günde 3 bin, ay boyunca 90 bin kişiye, Bağcılar Belediyesi günde 1500, ay boyunca 45 bin, Pendik ve Kartal Blediyeleri günde 1200'er kişiye iftar yemeği verirken, Beyoğlu Belediyesi günde 6 bin, Esenler Belediyesi de günde 2 bin kişiye yemek dağıttı.

Oruçlarını açanlar belediyeler tarafından düzenlenen Ramazan eğlenceleri ve kültürel etkinliklerle hoşça vakit geçirdi. İftar yemeği verenler arasında Ajda Pekkan, Hülya Avşar, Muazzez Ersoy, Sibel Can, Orhan Gencebay, İbrahim Erkal ve Osman Yağmurdereli gibi sanatçıların yanı sıra adının açıklanmasını istemeyen ünlü kişilerle çeşitli vakıf, dernek ve şirketler de yer aldı. Bazı ilçe belediyeleri ekonomik durumu iyi olmayan ailelere gıda ve yakacak yardımında bulundu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!