Çadırkente yıldırım bomba gibi düştü

Güncelleme Tarihi:

Çadırkente yıldırım bomba gibi düştü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2011 09:45

Kütahya’nın Simav İlçesi’nde 19 Mayıs’taki 5.9’luk depremin ardından kurulan çadırkente akşam saatlerindeki fırtına ve sağanak yağmur sırasında yıldırım düştü. İki depremzede hafif şekilde yaralanırken, şiddetli yağış nedeniyle 100’e yakın çadır hasar gördü.

Simav’da dün akşam saat 19.00 sıralarında başlayan sağanak yağmur ve fırtına Çadırkenti vurdu. Fırtına esnasında çadırlarına gitmek için yolda yürürken önlerine yıldırım düşen Bekir Çelik (27) ve Ayşe Acar (65) hafif şekilde yaralandı. Çevredekilerin haber vermesiyle çadırkente gelen sağlık ekipleri, ilk müdahaleyi yaptığı depremzedeleri ambulansla Simav Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesi’ne götürdü. İki depremzede tedavileri yapıldıktan sonra taburcu edildi.

YILDIRIM ÖNLERİNE DÜŞMÜŞ

Yolda yürürken hemen önlerine düşen yıldırımdan etkilenerek baygınlık geçiren ve sol kolunda hafif ağrı hissettiğini bildiren Bekir Çelik, taburcu olarak çadır kente geri geldiğinde "Yıldırım hemen önüme düştü. O anda belimden aşağısının tutmadığını hissettim. Bayılmışım. Hastaneye götürüldüğümü falan hatırlamıyorum. Şimdi sol kolumda hafif bir yanma hissediyorum" dedi.

ÇADIRLAR YERLE BİR OLDU

Yaklaşık 10 bin kişinin yaşadığı Kızılay’a ait çadırkentte saatteki hızı 70 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle yaklaşık 100 çadırda hasar meydana geldi. Fırtınanın şiddetine dayanamayan Kızılay’a ait yemekhane çadırı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ait kreş çadırı da yerle bir oldu. Yağmur ve fırtınadan zarar gören çadırlar onarıldıktan sonra depremzedelere tekrar geri verildi. Fırtına sırasında bir çınar ağacı gövdesinden ikiye ayrılıp otomobilin üzerine düşerken araçta maddi hasar meydana geldi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!