By-pass kralı Sönmez’in trilyonluk transferi

Güncelleme Tarihi:

By-pass kralı Sönmez’in trilyonluk transferi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2001 00:00


Ayten SERİN / İSTANBUL
Haberin Devamı

Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez, Florence Nightingale Hastanesi'nden İstanbul Memorial Hastanesi'ne ‘transfer’ oldu. Sönmez, dün düzenlediği basın toplantısında, ‘‘Yönetim, bu hastanede kalp cerrahisine 1 milyon dolar (yaklaşık 1 trilyon 250 milyar lira) yatırım yapmayı vaadetti. Hastalarıma ve ülkeme yatırım için söz aldım’’ dedi. Prof. Bingür Sönmez, ‘‘Siz ayrıca transfer ücreti aldınız mı?’’ sorusunu ise ‘‘1 milyon dolar yatırım sözü verdiler. Hastalarıma ve ülkeme yatırım için söz aldım. Bu benim için çok onur vericidir’’ diyerek yanıtladı.

YILDA 3 BİN AMELİYAT

Prof. Dr. Sönmez, 3 gün önce 12 kişilik ekibiyle çalışmaya başladığı hastanede, yılda 3 bin açık kalp ameliyatı yapmayı hedeflediklerini de söyledi. Daha önce Florence Nightingale Hastanesi'nde Kalp Cerrahisi Bölümü'nü yöneten Sönmez'in basın toplantısına hastanenin Yönetim Kurulu Başkanı Tayyar Sarıoğlu ve Başhekim Doç. Dr. Barış Diren de katıldı. Hastane yöneticileri, Prof. Dr. Sönmez ve ekibinin aralarına katılmasından büyük mutluluk duyduklarını söylediler. Florence Nightingale Hastanesi'nin Türkiye'deki en iyi kalp cerrahisi merkezlerinden biri olduğunu belirten Prof. Dr. Sönmez, ‘‘Ekibimle 11 yıldır birlikte çalışıyorduk. İyi bir ekip oluşturduğumuz kanısındayım. Burada daha büyük başarılar gerçekleştireceğimizi düşünüyorum’’ dedi.

Sönmez, ‘‘Transfer nedeninizde teknolojik yenilikler ne kadar rol oynuyor?’’ sorusuna ‘‘Tıpta teknoloji çok hızlı ilerliyor. Her yeni hastanenin teknolojisi biraz daha üstün oluyor’’ yanıtını vererek, yönetimin bölüme yapacağı yatırımın da kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

Özel Kadir Has Üniversitesi'nden 1997 yılında profesörlük unvanını alan Sönmez'in ekibinde, 5 uzman doktor, 2 teknisyen, 4 sekreter ve aynı hastaneden Kardiyolog Dr. Deniz Şener yer alıyor.

KAPASİTE ARTACAK

Prof. Dr. Sönmez, şimdiye kadar yılda yaklaşık 700 açık kalp ameliyatı yapılan İstanbul Memorial Hastanesi'nde 2 yıl içinde yılda 3 bin ameliyata ulaşmayı hedefliyor. By-pass ameliyatının 7-10 milyar lira karşılığı yapıldığı hastane, 2 yıl içinde kalp cerrahisi bölümünün yatak kapasitesini 240'a, bu bölüme ait yoğun bakım yatak sayısını da 40'a çıkarmayı amaçlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!