Buz yağmuruna olağanüstü hal

Güncelleme Tarihi:

Buz yağmuruna olağanüstü hal
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 1998 00:00

Haberin Devamı

‘Buz fırtınası’ ABD ve Kanada'da hayatı felç etti. Şiddetli fırtına ile gelen buz yağmuru yüzünden yüzbinlerce kişi elektriksiz kaldı. ABD'nin beş bölgesinde olağanüstü hal ilan edildi.

El Nino'nun yaramazlıkları

Dünya iklimini alt üst eden El Nino, ABD'nin kuzeydoğusu ve Kanada'yı feci vurdu. Yağmuru anında buza dönüştüren dondurucu fırtına Kanada'da 11, ABD'de 4 can aldı. Buz fırtınası yüzünden ağaçlar ve elektrik direkleri devrildi, sadece Quebec'te 1.2 milyon ev elektriksiz kaldı, binlerce kişi barınaklara sığındı.

350 milyon dolarlık hasar

Buz fırtınası 350 milyon dolarlık maddi zarara yol açarak, Kanada tarihinin en pahalı doğal afeti olarak tarihe geçti. Hava sıcaklığının -7 ile -17 derece arasında seyrettiği ABD'nin kuzeyindeki bazı bölgelerde buz kalınlığı 10 santimetreye ulaştı.

Clinton OHAL ilan etti

New York Valisi'nin gıda ve battaniye yardımı talep etmesi üzerine Başkan Clinton, New York, Vermont, New Hampshire ve Maine'nin bazı bölgelerinde olağanüstü hal ilan etti. Görevliler, elektriğin yeniden verilmesi için çalışmalarını yürütürken, binlerce kişi geceleri, barınaklarda geçiriyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!