Büyükçekmece'de korkunç kaza: 8 ölü, 33 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Büyükçekmecede korkunç kaza: 8 ölü, 33 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2000 00:00

Cüneyt SÖZ - Sezgin AKKOYUN / İSTANBUL - BÜYÜKÇEKMECE Çatalca Yolu üzerinde servis otobüsüyle taş yüklü kamyon çarpıştı 7'si kadın 8 kişi öldü, 33 kişi yaralandı. Sürücüler suçu birbirlerine attılar. Servis otobüsünün ehliyetsiz şoförü Cumali Atlıgil, ``Ölmek istiyorum'' dedi.
Haberin Devamı

Altur'a ait 34 BPP 62 plakalı servis otobüsü, Esenyurt, Beylikdüzü ve Büyükçekmece'den aldığı 39 konfeksiyon işçisini Çatalca girişindeki Uluslararası Konfeksiyon İmalatı A.Ş. (Uki) Fabrikası'na götürmek üzere, saat 07.00'de yola çıktı. Ehliyeti olmayan 49 yaşındaki Cumali Atlıgil'in kullandığı servis otobüsü, Tepecik Menekşe Mevkii'ndeki virajı alamadı ve Akçimento'ya taş götüren Ferganlar Madencilik'e ait 24 yaşındaki Köksal Kaplan'ın kullandığı 34 UT 7666 plakalı kamyonla çarpıştı. Kendisini kurtarmak için son anda direksiyonu kıran Cumali Atılgan'ın kullandığı otobüsün sağ tarafı kamyon tarafından biçildi. Kamyon da yol kenarındaki tarlaya girerken, çoğu kadın olan 39 kişi, bir anda kan gölüne dönen otobüste çığlık atmaya başladı.

Otobüs ve kamyon şöförünün yara almadan kurtulduğu kazada, Gülten Kamacı, Tuncay Baysa, Azize Refi, Nesrin Dinarcı, Ayfer Ozan, Selma Ağkoyun ve Sevdiye Hacıoğlu ile kimliği belirlenemeyen bir kadın, korkunç şekilde can verdi. Olayda yaralanan Mehmet Seval, Erhan Kamacı, Behti Atış, Gürcan Avşar, Gönül Akdemir, Yeter Avşar, Bilal Kaya, Nevin Aydın, Şengül Aydın, Pınar Altay, Arzu Çulfa, Meltem Mayda, Sibel Mayda, Selma Akkoyun, Sevda Ağakoyun, Şeref Şevkan, Reyhan Coşkun, Mehdi Atış, Kadriye Tapuoğlu, Azize Refi, Salih Seval, Fatma Seval ve Sezgin Ağakoyun Çatalca Devlet Hastanesi'ne, Salih Karakurt, Arife Uzer, Fatma Uzer ve Kahraman Uzer Özel Büyükçekmece Hastanesi'ne, Hasan Kaplan, Sema Baysal, Firdevs Çorak, Meryem Derman ve Gülçin Afşar İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, Kadriye Topçuoğlu Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırıldı. Çatalca Devlet Hastanesi Başhekimi Şenel Akyüz, yaralıların yüzlerinde cam kesikleri bulunduğunu, bazılarının omuzlarının çıktığını, bazılarının da kafa ve göğüs tramvasına maruz kaldığını açıkladı.

BİRBİRLERİNİ SUÇLADILAR

Kazadan yara almadan kurtulan sürücüler, Büyükçekmece Jandarma Karakolu'nda birbirlerini suçladı. Kamyon şoförü Köksal Kaplan, otobüsün viraja çok hızlı girdiği için kontrolden çıkarak kendisine çarptığını iddia etti. Bir aydır Uki'nin Esenyurt servisini çeken Altur'un ehliyetsiz şoförü Cumali Atlıgil de kamyon şoförünün hatalı sollama yaptığını ileri sürdü. Atlıgil'in, ehliyet başvurusunu yeni yaptığı belirlendi.

Cumali Atlıgil jandarmadaki ilk ifadesinde, ``Şu anda çok büyük bir vicdan azabı çekiyorum. Çok üzgünüm. Ölmek istiyorum'' dedi. Görgü tanıkları, önündeki bir aracı hatalı şekilde sollayan otobüsün, aniden önüne çıkan kamyona çarptığını ifade ettiler. Kazadan hafif sıyrıklarla kurtulan Uki işçisi Meryem Derman, ``Uyuyordum. Bir anda şiddetli bir sesle uyandım. Gözümü açtığımda, arkadaşlarımın feryatlarını duydum. Ne olup bittiğini anlayamadım. Herkesi kan revan içinde görünce bayıldım'' dedi.

UKİ'ye ait başka bir servis otobüsünün daha bir ay önce Akalan Köyü yakınlarında devrildiği, kazada 24 kişinin yaralandığı belirtildi.

Kazanın meydana geldiği Büyükçekmece Çatalca TEM Bağlantı Yolu'nda tek şerit olması nedeniyle sık sık ölümlü kazaların yaşandığı bildiridi. Çevre sakinleri yolun adının `ölüm yolu' olarak anıldığını ifade ettiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!