Büyükçekmece'de dev dalgalar nedeniyle araç suya uçtu... Büyük panik yaÅŸandı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2021 10:19

İstanbul Büyükçekmece’de dün etkili olan fırtına sırasında marinada park halinde bulunan bir araç, denizden yükselen dev dalgaların etkisiyle suya uçtu. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, büyük panik yaşandı. Beylikdüzü'nde de şiddetli esen rüzgarın etkisiyle yerden havalanan suntalar, o sırada otoparkta bekleyen bir kişiye çarptı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Haberin Devamı

Olay, dün Güzelce Mahallesi'ndeki marinada yaşandı. Hızı saatte 130 kilometreyi bulan fırtına sırasında denizden dev dalgalar yükseldi. Dev dalgalar nedeniyle demir atmış tekneler ve yatlar beşik gibi sallandı. Dev dalgaların çarptığı park halindeki bir otomobil de denize uçtu.

Araçta kimsenin bulunmaması nedeniyle büyük bir faciadan dönüldü. Fırtına sırasında yaşanan korku ve panik anları bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde fırtınanın etkisiyle denize uçan aracın görüntüsü ve panik anları yer aldı.

BEYLİKDÜZÜ'NDE LODOSUN UÇURDUĞU SUNTALAR BİR KİŞİYE ÇARPTI

Beylikdüzü'nde şiddetli esen rüzgarın etkisiyle yerden havalanan suntalar, o sırada otoparkta bekleyen bir kişiye çarptı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, geçen pazartesi günü öğle saatlerinde Yakuplu Mahallesi'nde bulunan bir sitenin açık otoparkında yaşandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan uyarıların ardından lodosun etkisini gösterdiği anlarda, otoparktaki çatı tadilatı için kullanılan suntalar bir anda havalandı.

Haberin Devamı

Büyükçekmecede dev dalgalar nedeniyle araç suya uçtu... Büyük panik yaşandı
Rüzgarın uçurduğu suntalar, o sırada otoparkta bekleyen çatı ustasına çarpıp, sürükledi. Olayı gören vatandaşlar, adamın yardımına koşarken, ihbar üzerine olay yerine sağlık ekipleri geldi. Yapılan ilk yardımın ardından tedbir amaçlı hastaneye kaldırılan adamın durumunun iyi olduğu öğrenildi. Yaşananlar ise sitenin güvenlik kamerasına yansıdı.

Â

Büyükçekmecede dev dalgalar nedeniyle araç suya uçtu... Büyük panik yaşandı

“YERDEKİ SUNTALAR BİR ANDA HAVALANDI"

Sitede yaşanan olayı anlatan Enes Aslan, "Şiddetli rüzgar vardı. Yerdeki suntalar bir anda havalandı. Çatı ustasına çarpıp düşürdü. Yardımına buradaki hanımefendiler koştu. Durumu iyiydi. Ufak yaralanma yaşadı. Onun dışında bir sıkıntı yok" dedi.

 

Haberin Devamı

FIRTINADA YARDIMA GİTTİ, TABELA İLE BİRLİKTE UÇTU

Esenyurt'ta Doğan Araslı Bulvarı'nda komşusunun fırtınada tabelasının uçtuğunu gören vatandaş, yardım etmek istedi. İki kişinin tabelayı kaldırmak için mücadele ettiği o anlarda şiddetli bir rüzgarın esmesiyle yardıma giden vatandaşlardan biri tabela ile birlikte uçtu. Rüzgarın etkisiyle metrelerce uçan adama şans eseri hiçbir şey olmazken, güçlükle geri dükkana girdi. Yaşanan o anlar ise çevredeki bir işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Büyükçekmecede dev dalgalar nedeniyle araç suya uçtu... Büyük panik yaşandı

ÇALIŞANLAR ÖLÜMDEN SANİYELERLE KURTULDU

Bir başka görüntü ise Adile Naşit Bulvarı'nda kaydedildi. İş yerinde çalışan işçiler kuvvetli rüzgar nedeniyle işi durdurup imalathaneden çıktılar. Bu olaydan saniyeler sonra şiddetli rüzgara dayanamayan cam cephe çökerek iş yerine girdi. Yaşanan olayda yaralanan olmazken, çalışanlar ölümden son anda kurtuldu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!