Büyük şehirlerde kim seçildi kim seçilmedi (2015 Genel Seçim Sonuçları İstanbul , Ankara, İzmir)

Güncelleme Tarihi:

Büyük şehirlerde kim seçildi kim seçilmedi (2015 Genel Seçim Sonuçları İstanbul , Ankara, İzmir)
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2015 10:20

2015 Genel Seçim sonuçlarının netleşmesiyle parlamentoya girecek isimler de ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak, TBMM'ye girmeye hak kazandı. İstanbul'da 1. sıra adayı Ekmeleddin İhsanoğlu da yeni dönemde milletvekili olarak Meclis’teki yerini alacak. Sonuçlara göre CHP İstanbul’dan 11 milletvekili çıkardı. CHP İstanbul 2. Bölge 9 sıradaki adayı Mustafa Sarıgül milletvekili seçilemedi. Öte yandan 10 Kasım'da Atatürk için gazetelere verdiği 'Olmasaydın da olurduk' ilanı ile tepki çeken ve AK Parti'den Uşak ikinci bölgeden aday gösterilen Eyüp Gökhan Özekin seçilemedi.

Haberin Devamı

Seçimin en bıçak sırtı sonuçlarının yer aldığı seçim bölgelerinden biri de Ankara 1. Bölge'ydi. Yüzde 99'u açılan sandıklara göre, Ankara 1. Bölge'den AK Parti 7 milletvekili çıkarıyor.

İstanbul 1. Bölge'de AK Parti 14 vekil çıkarıyor. 14. sıradaki Hüseyin Yayman milletvekili olarak yeni dönemde Meclis'teki yerini alacak.

KUŞOĞLU MECLİS'TE

CHP'de ise, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yakın arkadaşlarından olarak bilinen ve listeye kontenjandan giren Bülent Kuşoğlu'nunu durumu kritikti. Yüzde 99'u açılan sandık sonuçlarına göre Kuşoğlu da yeni dönemde milletvekili olmaya hak kazandı. CHP, Ankara 1. Bölge'den 7. milletvekili çıkardı.

MHP ise Ankara 1. Bölge'den 3 milletvekili çıkardı. Eski CHP'li vekil Mehmet Haberal'ın oğlu Erkan Haberal seçilemedi. Haberal 4. sırada yer alıyordu.

Haberin Devamı

İSTANBUL 1. BÖLGE SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

İSTANBUL 2. BÖLGE SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

İSTANBUL 3. BÖLGE SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

SIRRI SÜREYYA YENİDEN TBMM'DE

HDP ise Ankara 1. Bölge'de tek vekil çıkardı. Bu durumda liste başı olan Sırrı Süreyya Önder yeniden TBMM'ye gelecek.

BEDAŞ’IN ESKİ MÜDÜRÜ SEÇİLEMEDİ

Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş (BEDAŞ) eski genel müdürü Abdullah Atalay, aday gösterildiği Ağrı’da seçilemedi. Meclis’e 4 vekil göndermesi beklenen Ağrı’da HDP bu kentteki oyların yüzde 78,6 oranında oy aldı. AK Parti ise bu ilde yüzde 15,95 oranında oy aldı. HDP aldığı oy oranı ile 4 milletvekilini de kazandı.

CUMHURBAŞKANI'NIN DAMADI PARLAMENTODA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak da TBMM'ye girmeye hak kazandı. Albayrak, AK Parti listesinde 6. sırada yer alıyordu. AK Parti İstanbul 1. Bölge'den kesin girecekler arasında Anayasa Mahkemesi eski raportörü Osman Can, Merve Kavakçı'nın kardeşi Ravza Kavakçı da bulunuyor.

HDP VE MHP 3'ER VEKİL ÇIKARABİLİR : DEMİRTAŞ SEÇİLDİ

CHP'nin ise İstanbul 1. Bölge'den 11 vekil çıkardı.
İstanbul 1. bölgede MHP ve HDP de 3 vekil çıkardı.HDP'den ilk üç sırada eş başkan Selahattin Demirtaş, Hüda Kaya ve Erdal Ataş bulunuyordu.

ÇATI ADAY SEÇİLDİ: İHSANOĞLU MİLLETVEKİLİ

Haberin Devamı

İstanbul 2. Bölgede MHP'den 3 vekil getirmesi bekleniyor. Bu durumda İstanbul'da 1. sıra adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçilmesi kesinleşti.

BAĞIMSIZLAR SEÇİLEMEDİ

Seçime İstanbul'dan bağımsız olarak giren AK Parti eski Milletvekili ve eski futbolcu Hakan Şükür 48.690 oy, HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu 14.113 oy, eski Emniyet Müdürü Ali Fuat Yılmazer 59.835 oy ve ünlü şarkıcı Metin Şentürk 3.586 oy alarak meclis dışında kaldılar.

MARKAR ESAYAN DA MECLİS'TE

AK Parti'nin İstanbul 2. bölgeden 12 vekil çıkardı. Bu durumda, 12. sıradaki Markar Esayan da yeni dönemde vekil olacak isimlerden...

SARIGÜL SEÇİLEMEDİ

İstanbul 2. Bölge'de CHP'nin 8 vekil çıkardı. Bu durumda, CHP İstanbul 2. bölge 9 sıradaki Mustafa Sarıgül milletvekili seçilemedi. İstanbul 2. Bölge'den Balyoz Davası sanıklarından Dursun Çiçek ve gazeteci Enis Berberoğlu da yeni dönemde milletvekili alan isimlerden.

Haberin Devamı

MEHMET METİNER SEÇİLDİ, MAHMUT ÖVÜR SEÇİLEMEDİ

AK Parti İstanbul 3. Bölge'de ise 13 vekil çıkardı.Bu durumda gazeteci Mehmet Metiner seçilirken, 14. sıradaki gazeteci Mahmut Övür seçilemedi.

AK Parti'nin 3. Bölge adaylarından, şarkıcı Uğur Işılak, Abdürrahim Boynukalın ve Özlem Zengin yeni dönemde milletvekili olacak isimlerden.

CHP'DE MEHMET BEKAROĞLU BIÇAK SIRTINDA

CHP 3. Bölge'de 9 milletvekili çıkardı. Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu da milletvekili olarak seçilen isimlerden.

HDP'de ise İstanbul 3. Bölge'de 5 milletvekili çıkardı. Pervin Buldan, Garo Paylan, Abdullah Levent, Ali Kenanoğlu ve Emine Beyza Üstün yeni dönemde HDP'den vekillik yapacak isimler.

Haberin Devamı

TİKA BAŞKANI'NIN EŞİ SEÇİLDİ

Ankara 2. Bölge'de ise AK Parti'nin 8 vekil çıkardı Bu durumda eski Başbakan yardımcısı Emrullah İşler'in yanısıra, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde TBMM'deki özel kalemi olan, şu anda da TİKA Başkanlığını yürüten Serdar Çam'ın eşi Lütfiye Selva Çam yeni dönemde Meclis'teki yerini alacak..

ANKARA 1. BÖLGE SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

ANKARA 2. BÖLGE SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

Büyük şehirlerde kim seçildi kim seçilmedi (2015 Genel Seçim Sonuçları İstanbul , Ankara, İzmir)
HAKAN ŞÜKÜR MİLLETVEKİLİ SEÇİLEBİLDİ Mİ?


İZMİR 2015 GENEL SEÇİM SONUÇLARI

AK PARTİ'DE SAVCI SAYAN VE OZAN CEYHUN SEÇİLEMEDİ

İzmir 1. Bölge'de CHP 6, AK Parti'nin 4 vekil çıkardı. Bu durumda, AK Parti listesinde 5. sırada yer alan, Avrupa Parlamentosu eski milletvekili Ozan Ceyhun seçilemedi. CHP'nin Roman adayı Özcan Purçu da 1. Bölge'den vekil olan isimlerden.

Haberin Devamı

AK Parti İzmir 2. bölgede 7. sırada yer alan, CHP'nin eski Parti meclisi üyelerinden Savcı Sayan da seçilemeyen isimler arasında.

CHP'nin İzmir 2. Bölge'den 6 vekili seçildi. Bu durumda, gerek İzmir'den aday olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gerekse Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, seçildi.

İZMİR 1. BÖLGE SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

İZMİR 2. BÖLGE SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

UŞAK'TA DURMUŞ YILMAZ KAZANDI; AK PARTİ'NİN "OLMASAYDIN DA OLURDUK" İLANINI VEREN ADAYI KAZANAMADI

Uşak'ta MHP'nin 2011 seçimlerinde hiç milletvekili çıkaramadığı Uşak'ta, bir milletvekili çıkarmasına kesin gözüyle bakılıyor. Buna göre Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz, Uşak'tan milletvekili olarak Meclis'e girerken; AK Parti'nin milletvekili sayısı 2'den 1'e düşmüş oldu.

AK Parti'nin Uşak'taki vekil sayısının 1'e düşmesi ise, gazetelere 10 Kasım'da Atatürk için "olmasaydın da olurduk" ilanı veren Eyüp Gökhan Özekin seçilmedi. Özekin, AK Parti'nin 2. sıra adayıydı.

Büyük şehirlerde kim seçildi kim seçilmedi (2015 Genel Seçim Sonuçları İstanbul , Ankara, İzmir)
O İLANA SUÇ DUYURUSU

URFA SONUÇLARI: VE ÖCALAN MECLİS'TE BUCAK, SEÇİLMEDİ

Şanlıurfa'da seçim yarışı AK Parti ile HDP arasında geçti.
2011 seçimlerinde 10 milletvekili çıkaran AK Parti, bugünkü seçimde vekil sayısını 7'ye düşürdü. AK Parti'nin yedide kalması durumunda eski Belediye Başkanı Ahmet Fakıbaba meclise'e gelecek görünüyor.
Ş.Urfa'da HDP ikinci parti olurken, 5 vekil çıkarmış görünüyor. Birinci sırada yer alan isim, Diyarbakır eski Belediye Başkanı Osman Baydemir.
HDP'nin ikinci sıra adayı,Abdullah Öcalan'ın yeğeni Dilek Öcalan seçilmiş bulunuyor.
CHP ise Urfa yarışına, eski vekil Sedat Bucak'ın kardeşi Ali Murat Bucak ile katılmıştı. Ancak 1. sıra adayı olan Bucak seçilemedi.

ŞANLIURFA 2015 GENEL SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

TRABZON'DAN KORAY AYDIN SEÇİLDİ

Trabzon'dan ise, MHP'de Genel Başkanlığa aday olan Koray Aydın, seçilmeyi başardı. Trabzon'da AK Parti dört vekil çıkarırken, CHP'nin ön seçimle 1. sıra adayı olan Balyoz avukatlarından Haluk Pekşen seçilmeyi başardı.
AK Parti'den Trabzon'da vekil seçilenler arasında Süleyman Soylu da bulunuyor.

TRABZON 2015 GENEL SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

BİTLİS VE HAKKARİ

KARDEŞ ADAYLARDAN HDP'LİLERİN YÜZÜ GÜLDÜ

7 Haziran seçimlerinde, iki ilde, Bitlis ve Hakkari'de, kardeşler farklı partilerden yarışa girmişlerdi. Her ikisinde de HDP'den aday olan kardeşin yüzü güldü, AK Parti'den aday olan ise seçim yarışını kaybetti.
Bitlis'ten, eski Bakanlardan Edip Safter Gaydalı AK Parti'den aday olurken, ağabeyi Mahmut Celadet Gaydalı da HDP'den aday olmuştu.
Ağabey Gaydalı, HDP'nin Bitlis'ten 2 vekil çıkarması üzerine TBMM'ye girmeye hak kazandı. Ancak AK Parti 2. sıradaki kardeşi Edip Safter Gaydalı, AK Parti'nin sadece bir vekil çıkarması nedeniyle, TBMM vizesi alamadı.
Hakkari'de ise Rüstem Zeydan AK Parti'den aday oldu. Kardeşi Abdullah Zeydan ise HDP saflarından seçim yarışına kazandı.
Hakkari'deki tüm vekilleri HDP'nin kazanması üzerine yüzü gülen kardeş, Abdullah Zeydan oldu.
Rüstem Zeydan ise seçilemedi.

BİTLİS 2015 GENEL SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

HAKKARİ 2015 GENEL SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

YENİ DÖNEMDE MECLİS'TE RENKLİ İSİMLER

Dört siyasi partinin temsil edileceği 25. Dönem Parlamentosu'nda, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal ile MHP İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu, Parlamento'nun en kıdemli vekilleri olacak. 77 yaşındaki Baykal'ın, en yaşlı üye sıfatıyla TBMM Başkanı seçimine kadar geçici başkan sıfatıyla Meclis'e başkanlık etmesi bekleniyor.

AK Parti, CHP, MHP ve HDP 25. Dönem'de renkli ve ilginç isimlerle temsil edilecek.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin seçim bölgeleri değişmedi. Davutoğlu Konya'dan, Bahçeli de yine Osmaniye'den seçildi. Daha önce İstanbul Milletvekili olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçaroğlu İzmir, Diyarbakır ve Hakkari'den Milletvekili olan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise bu kez İstanbul'dan milletvekili seçildi.

77 yaşındaki Deniz Baykal, Meclis'in en yaşlı üyesi olarak Meclis Başkanı seçimine kadar TBMM'nin geçici başkanlığını üstlenecek. Baykal, aynı zamanda Meclis'in en eski vekilllerinden biri olma özelliğini de koruyacak. Baykal;15, 16, 18, 19, 20, 22, 23 ve 24. dönemlerde milletvekili olarak Parlamento'da yer aldı.

Meclis'in bir diğer kıdemli milletvekili ise Murat Başesgioğlu oldu. 18. Dönem'den beri Meclis'te olan ve farklı partilerde yer alan Başesgioğlu, 25. Dönem Parlamentosu'na MHP İstanbul Milletvekili olarak girdi.

72 yaşındaki MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu ile 72 yaşındaki HDP Mersin Milletvekili seçilen Dengir Mir Mehmet Fırat da Meclis'in diğer yaşlı üyeleri oldu.

Meclis'in ilginç isimleri

Kamuoyunun Ergenekon davası ile tanıdığı Dursun Çiçek CHP'den, Avrupa Alevi Konferderasyonu Başkanı Turgut Öker HDP'den İstanbul Milletvekili seçildi.

Müzisyen Uğur Işılak AK Parti'den, eski milli futbolcu Saffet Sancaklı MHP'den seçilirken; bağımsız olarak seçimlere giren İstanbul Milletvekili Hakan Şükür ise bu kez başarılı olamadı.

25. Dönem Parlamentosu'na hiçbir bağımsız aday milletvekili olarak giremedi.

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala Erzurum'dan, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Ordu'dan ilk kez milletvekili seçildi. AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Süleyman Soylu Trabzon, Yasin Aktay Siirt, Abdulhamit Gül Gaziantep, CHP Genel Başkan Yardımcıları Murat Özçelik ve Mehmet Bekaroğlu İstanbul'dan, Selin Sayek Böke ise İzmir'den Milletvekili seçildi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz bu kez Bingöl yerine Diyarbakır'dan seçildi. Yılmaz, AK Parti'nin Diyarbakır'daki tek temsilcisi oldu.

Eski Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı ve konuşma metinlerini kaleme alan Aydın Ünal ile danışmanlarından Ali İhsan Arslan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in özel kalem müdürlüğünü yapan Mücahit Durmuşoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun danışmanlarından Ali Sarıkaya ile Ertan Aydın da milletvekili seçildi.

Bir süre Meclis dışında kalan eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Zeki Çakan MHP Zonguldak, eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar CHP Mersin, eski Maliye Bakanı Zekeriya Temizel CHP İzmir Milletvekili olarak yeniden Parlamento'ya girmeyi başardı.

Eski Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, eski Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği Başkanı Abdülkadir Akgül de farklı kesimlerin temsilcisi olarak Meclis'te yer alacak.

Seçim Sonuçları

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!