Büyük ödül "Argo"nun

Güncelleme Tarihi:

Büyük ödül Argonun
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2013 12:56

ABD Yapımcılar Derneği'nin en önemli ödülünü "Argo" filmi kazandı.

Haberin Devamı

ABD Yapımcılar Derneği'nin (PGA) verdiği en büyük ödül olarak kabul edilen, sinema dalında verilen "Darryl F. Zanuck Üstün Dramatik Sinema Yapımcısı" ödülünü, yapımcılıklarını ünlü film yıldızları Ben Affleck, George Clooney ve Grant Heslov'un üstlendiği "Argo" filmi kazandı.

Filmin yapımcılığının yanı sıra yönetmeni ve başrol oyuncusu olan Affleck, Beverly Hilton Oteli'nde düzenlenen törende ödülünü alırken yaptığı konuşmada, "Hala bir sinema oyuncusu olarak çalıştığımı burada belirtmemek ihmalkarlık olur" dedi.

Affleck, filmde, 1979'da ABD ile İran arasında yaşanan rehine krizi sırasında, İran'da mahsur kalan 6 ABD Büyükelçiliği görevlisinin bu ülkeden çıkarılmasını içeren cesur kurtarma planını hazırlayan bir CIA çalışanını canlandırıyor.
Argo filmi, 24 Şubat'ta sahiplerini bulacak Oscar ödüllerine 12 dalda aday gösterilen "Lincoln" filminin yanı sıra "Les Miserables" (Sefiller), "Zero Dark Thirty", "Beasts of the Southern Wild", "Django Unchained", "Life of Pi", "Moonrise Kingdom", "Silver Linings Palybook" ve "James Bond: Skayfall" gibi filmleri geride bırakarak ödülün sahibi oldu.

Televizyon draması dalında verilen "Norman Felton Üstün Televizyon Drama Dizisi Yapımcısı" ödülüne, "Breaking Bad", "Downtown Abbey", "Game of Thrones" ve "Mad Men" gibi dizileri geride bırakan "Homeland" dizisi layık görüldü.

Komedi televizyon dizisi kategorisinde verilen "Danny Thomas Üstün Komedi Dizisi Yapımcısı" ödülü ise "30 Rock, " The Big Bang Theory", "Curb Your Enthusiasm" ve "Louie" adlı komedi dizilerini geride bırakan "Modern Family"nin oldu.

Çizgi film kategorisinde verilen "Üstün Çizgi Film Yapımcısı" ödülünü "Wreck-it Ralph" adlı çizgi film kazanırken, belgesel film dalında verilen "Üstün Belgesel Film Yapımcısı" ödülü ise "Searching For Sugar Man" adlı belgesel filmin oldu.

ABD Sinema Yapımcılar Derneği'nin sinema dalında verdiği ödüller, sinema oyuncuları, yönetmenleri ve sinema yazarları derneklerinin verdiği ödüllerle birlikte Oscar ödüllerinde en iyi film ödülünün sahibi olacak filmin belirlenmesinde önemli rol oynuyor.

ABD Yapımcılar Derneği'nin en büyük ödülünü kazanan filmler, coğunlukla en iyi film Oscarı'nın da sahibi oluyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!