Büst kıran Gülsüm'e sürgün

Güncelleme Tarihi:

Büst kıran Gülsüme sürgün
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2009 09:05

Malatya’da bir köyde sahibinin elinden kaçan inek, okul bahçesinde bulunan Atatürk büstünü kırınca soruşturma açıldı. Soruşturma devam ederken ineğin sahibi ceza almaktan korkarak ‘Gülsüm’ adlı ineğini başka köye gönderdi.

Haberin Devamı

Yeşilyurt İlçesi’ne bağlı Kadiruşağı Köyü’nde oturan Gül Kılınç, ineği ‘Gülsüm’ü otlatmaya çıkardı. Bu sırada Kılınç’ın elinden kaçan inek, köyde bulunan İlköğretim Okulu'nun bahçesinde bulunan Atatürk büstüne çarptı ve büstü kırdı. Büstün kırılmasının ardından açılan soruşturmada neredeyse tüm köylülerin ifadesi alındı. Yetkililere, hiçbir kötü niyetinin olmadığını söyleyen Gül Kılınç, yaşanan gelişmelerden sonra ceza almaktan korktuğunu ve bu nedenle de ineğini başka bir köyde yaşayan akrabasına gönderdiğini söyledi.


Gül Kılınç eşi Mevlüt Kılınç’la birlikte bu kararı aldıklarını ifade ederek, “Verdiğimiz ifadede de olayda bir kasıt olmadığını söyledik ancak yine de ceza almaktan endişe duyduğumuz için böyle bir karar aldık” dedi.

Olay günü her zamanki gibi ineği otlatmak için dışarı çıktığını belirten Gül Kılınç, “İnek elimden biranda kaçarak uzaklaştı. Yakalamak için peşinden gittim ve okulun bahçesinde yakaladım. Bu sırada öğrenciler ineğin bahçedeki büstü kırdığını bana söyledi ve çok üzüldüm” dedi.

Haberin Devamı

İnekpınarı Köyü’ne gönderdiği ineği ‘Gülsüm’ü değerinin çok altında akrabalarına verdiğini söyleyen Gül Kılınç, ineğinin yeni sahibine çoktan alıştığını belirtti.
Yeni sahip Ömer Ateş ise Kadiruşağı Köyü’ndeki yaşanan olaydan sonra yakınlarının kendisini aradığını ve olayı anlattıklarını söyleyerek, ineği kendisine satmak istediklerini belirtti. Ateş, “Gülsüm, huysuz bir hayvan ancak sürgüne geldiği bu köyü sevmiş olmalı ki, artık huysuzluk yapmıyor” dedi.

Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyit Reşitoğlu ise olaydan görevli öğretmeninin bilgi vermesiyle haberdar olduklarını belirterek, “Soruşturma için bir müfettiş görevlendirildi. Olayda bir kasıt olup olmadığı veya olayın oluş biçimi hakkında kesin sonuçlara ulaşılmaya çalışılıyor. Köylülerden alınan bilgiler, olayı bir ineğin gerçekleştirdiğini gösteriyor” diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşitoğlu, kırılan büstün alçıdan yapıldığını ve dayanıksız olduğunu belirterek, soruşturmanın ardından daha sağlam bir büst yaptırılacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!