Bush'a halk desteği baş aşağı gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Busha halk desteği baş aşağı gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2007 08:17

Açıkladığı yeni Irak stratejisi Kongrede tepkilerle karşılaşan ABD Başkan George W. Bush'un desteği, yapılan son anketlerde de giderek düşüyor.

Haberin Devamı

CBS televizyonunun kamuoyu araştırmasına katılan Amerikalıların sadece yüzde 28'i Bush'u başarılı bulduğunu belirtirken, bu oran, altı yıllık görevi süresince Başkan'a verilen en düşük destek oldu. Aynı ankete katılanların yüzde 75'i, Irak savaşının kötü gittiğini, yüzde 66'sı da Irak'a 20 bin ilave asker gönderilmesine karşı olduğunu belirtti.
ABC, NBC ve CNN televizyonlarının anketlerinde de benzer sonuçlar çıktı. Bu anketlerde Bush'a verilen kamuoyu desteğinin, yüzde 33 ile yüzde 35 arasında olduğu bildirildi.

Kasım 2008'de yapılacak başkanlık seçimi öncesinde bu defa yarış erkenden alevlenirken, Demokrat Partinin adaylık mücadelesinde New York senatörü Hillary Clinton, Cumhuriyetçi Partide ise eski New York belediye başkanı Rudy Giuliani önde çıktı.

Haberin Devamı

CNN'in anketine göre eski başkan Bill Clinton'ın eşi Hillary Clinton, Demokrat Partide yüzde 34'lük bir destekle önde giderken, siyah senatör Barack Obama yüzde 18'le, 2004 seçiminin başkan yardımcısı adayı John Edwards da yüzde 15'le onu izliyor. Cumhuriyetçi Parti'de de yüzde 32lik bir grup Giuliani'nin başkan adayı olmasını isterken, deneyimli senatör John McCain yüzde 26, Temsilciler Meclisinin eski başkanı Newt Gingrich de yüzde 9 oranında destekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!