Buruk tahliye

Güncelleme Tarihi:

Buruk tahliye
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2014 00:57

İZMİR 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen gizli bilgi ve belge bulundurma davası kapsamında, Bursa 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’ne yapılan itiraz sonrasında, 20 kişi hakkında, geçen cuma günü tahliye kararı çıktı.

Haberin Devamı

Henüz 14 yaşındayken Türk Silahlı Kuvvetleri’ne katılan Bakım Yarbay Tamer Nalbant tam 571 gün cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilenler arasında yer aldı. Nalbant’ın avukatı Özgür Çelik, tahliye kararını buruk bir sevinçle karşıladıklarını söyledi. Müvekkilinin ‘kişisel verilerin kayıt altına alınması, TCK’nın 334’üncü maddesi gereğince yasaklı bilgileri temin etmek ve suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak’ suçlamalarıyla yargılandığını belirten avukat Özgür Çelik, şöyle konuştu: “Örgüte üye olmak suçunun cezası 1-3 yıl, kişisel veri kayıt altına almak 6 ay 3 yıl, TCK’nın 334’üncü maddesi gereğince yasaklı bilgileri temin etmenin cezası ise 1-3 yıl arası. ‘Pandora’ adlı veri tabanında müvekkilimin adının geçmesi nedeniyle müvekkilim bu davaya dahil edilmiştir. Bunun dışında bir suçlama yoktur. Ancak buna rağmen müvekkilim 571 gün cezaevinde kalmıştır. İsnat edilen sevk maddelerinin cezalarının alt ve üst sınırlarını değerlendirdiğimizde, bu tutukluluk süresi orantısız. Biz bunu daha önce de ifade ettik. İnfaz Kanunu’na göre hesap ettiğimizde, müvekkilimin peşinen mahkûm edildiğini kabul etsek dahi yatacağı sürenin yaklaşık 3 kat fazlası bir süre tutuklu kalmıştır. Müvekkilimin beraat etmesi durumunda gerekli yasal hakkımızı kullanacağız ve tazminat davası açacağız.”

HUKUK OKUMAYA KARAR VERDİM

İzmir Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi 18 yaşındaki Beril Nalbant ise babasının görevi nedeniyle zaman zaman ayrı kaldıklarını, bu duruma alışkın olduklarını belirterek “Babama haksızlık yapıldı” dedi. Başarılı bir öğrenci olan ve yaşadıkları nedeniyle bazı düşüncelerini değiştirdiğini anlatan genç kız, “Bu yıl biraz korktum, üniversiteye hazırlandığım için onun desteğine ihtiyacım vardı. Ben küçüklüğümden beri psikoloji okumak istiyordum, eğilimlerim bu yöndeydi. Ancak bu yaşadıklarımızdan, babama ve diğerlerine yapılan haksızlığa şahit olduktan sonra hukuk okumaya karar verdim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!