Bursa'ya ‘yeşil’ ilçe

Güncelleme Tarihi:

Bursaya ‘yeşil’ ilçe
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 1997 00:00

Haberin Devamı

Cavit Çağlar'ın Bursa'da inşaatına başladığı 15 bin konutluk ‘‘Yeşilşehir''in temelini Cumhurbaşkanı Demirel ile 7'nci Cumhurbaşkanı Evren attı. Demirel, tören konuşmasında, Yeşilşehir'in 800'ü aşkın ilçe arasında 50 binin üstünde nüfusu olan 51'inci ilçe olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, dün Bursa Bağımsız Milletvekili Cavit Çağlar'a ait Nergis Grubu'nun 15 bin konutluk Türkiye'nin en büyük özel sektör konut projesi Yeşilşehir'in ve Süleyman Demirel İlköğretim Okulu'nun temelini attı. Demirel, Yeşilşehir'in 21'inci Yüzyıl'ın projesi olacağını belirtti.

Cavit Çağlar törendeki konuşmasında, sanayiden sonra Yeşilşehir'de konut üretimine de ‘iddialı' girdiklerini belirterek, ‘‘Sayın Cumhurbaşkanı'm, iddialı olmayı sizden öğrendim. 15 yıl yanınızda çıraklık ve talebelik yaptım. Siz inandınız, başardınız, ben de inandım'' dedi. Çağlar, tekstilde bir Türk devi durumuna geldiklerini belirterek, bu yıl ihracatlarının 400 milyon dolara ulaşacağını söyledi. Çağlar Yeşilşehir'in ‘Bursa'ya saygı'dan doğduğunu, büyük miktarda kâr amacı gütmediklerini, alanda yüzde 12 oranında inşaat olacağını anlattı. Çağlar, 55'inci hükümetin 8 yıllık kesintisiz eğitim seferberliğine destek için 500 milyar liralık bağışla katıldığını, yapılacak okula Süleyman Demirel adının verileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel de Türkiye'nin sürekli geliştiğini belirterek, ‘‘Elbise dar geliyor. Yollar geçilmez hale geldi. Can kaybıyla karşı karşıya geliyoruz. İstikamet daha büyük Türkiye'dir. Bu hareket, tutulamaz, ileriye gidecektir'' dedi. Demirel, 1964'te Türkiye'nin tüm ihracatının 400 milyon dolar olduğunu hatırlatarak, şimdi sadece bir tek kuruluşun bu ihracatı yaptığına dikkat çekti. Demirel, ‘‘Endişelerle, kıvranmaya gerek yok. Kendimize güveneceğiz. Daha iyisini yapacağız. Bugün geldiğimiz neticeyi, en geniş vizyon sahibi olanların dahi düşünmesi mümkün değildi'' diye konuştu. Demirel, Bursa'yı tüm kentlere örnek gösterdiğini belirterek şunları söyledi:

‘‘Urfa, Bursa seviyesine geldiği zaman, bölgesel kalkınmışlık farklılığı ortadan kalkacaktır diyorum. Bursa penceresinden ülkemin kalkınmışlığını görüyorum. Burada 15 bin konutluk Yeşilşehir yapılıyor. Burası, 800'ü aşkın ilçemiz arasında 50 binin üstünde nüfusu olan 51'inci ilçe olacak. Burada büyük bir iş yapılıyor. Burası, büyüyen şehirler için 21'inci Yüzyıl'a yakışan bir örnek şehir olacak.''

Demirel, bloklarının bir bölümü tamamlanan Yeşilşehir Projesi'nin yeni binalarının temelini Evren'le birlikte attı. Temele bir kutu içinde Cumhuriyet Altını konuldu. Demirel, daha sonra projenin biten binalarından birindeki örnek daireyi gezdi ve kendi adının verileceği ilköğretim okulunun da temelini attı.

Bayındırlık Bakanı Yaşar Topçu da törende, 1 milyar 850 milyon dolarlık İzmit-Körfez geçişi projesinin kısa süre sonra başlayacağı müjdesini verdi. Topçu, karayolu yapımı nedeniyle bekleyen 50 trilyon liralık kamulaştırma bedelinin de aralık ayından itibaren ödeneceğini söyledi. Topçu, Kütahya-Antalya otoyol projesi üzerindeki çalışmaların da sürdüğünü söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!