Bursalı holiganlara çete davası açıldı

Güncelleme Tarihi:

Bursalı holiganlara çete davası açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2002 02:04

Bursa-Trabzon maçında sahaya inip hakeme saldırmakla suçlanan 6 taraftar ‘‘organize suç’’ kapsamında sorgulandı. 4’ü tutuklandı.

BURSA Atatürk Stadı'nda geçen cumartesi akşamı Bursaspor ile Trabzonspor arasında oynanan ve ev sahibi takımın 2-1 yenildiği maç sırasında çirkin tezahürat yapan bazı taraftarlar polis kamerasından tespit edildi. Maç sonrası orta hakem Selçuk Dereli'ye saldıran holiganlar Selim Kurtulan (32) ve Murat Paliginat (27) yakalanıp gözaltına alındı.

Suç dosyaları kabarık

Polisler, tribünden kendilerini, ‘Radikal’, ‘Teksas’ ve ‘Sporters’ grubu olarak tanıtan taraftarları küfürlü protesto için tahrik eden Yüksel Çolak (28), Tarık Çapçı (29), Can Rendesoyan (19) ve bir kolu ile bacağı olmayan Mehmet Güzelsöz'ü de (31) gözaltına aldı. Sanıklardan Kurtulan'ın ‘ırza geçmek’, ‘bıçakla yaralamak’, Paliginat'ın ‘bıçakla yaralama’, Güzelsöz'ün de ‘görevli memura mukavemet’, ‘adam dövme’, ‘bıçakla yaralama’, ‘ölümle tehdit’ ve ‘öldürmeye teşebbüs’ suçlarından sabıkalı oldukları belirlendi.2’si serbest bırakıldı

Tribün terörünün Türkiye'de ilk kez organize suçlar kapsamında değerlendirilmesiyle Organize Suçlar Şubesi'nde sorgulanan sanıklar, ‘Teşekkül oluşturarak tribünlerdeki seyircinin tansiyonunu yükseltip olaylara sebebiyet vererek şiddet ve kargaşa ortamının oluşması sağlamak, kulüp yöneticileri ve futbolcular üzerinde baskı kurarak çıkar elde etmek, kamu malının zarara uğramasına sebebiyet vermek’ suçlarından adliyeye sevk edildi. Çapçı ve Rendesoyan serbest bırakılırken diğer 4 sanık tutuklandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!