Bursa'da bayram namazı saat kaçta kılınacak? İşte 2 Mayıs 2022 Ramazan Bayramı namazı saatleri..

Güncelleme Tarihi:

Bursada bayram namazı saat kaçta kılınacak İşte 2 Mayıs 2022 Ramazan Bayramı namazı saatleri..
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2022 05:12

Bayram namazı saatleri açıklandı. Ramazan Bayramı'nın 1. gününe kısa bir süre kala birçok ilde bayram namazı saatine yönelik araştırmalar başladı. Bayram namazını Bursa’da kılacak olan vatandaşlar da Diyanet’in yayınlandığı saat bilgisini inceliyor. Peki, Bursa bayram namazı saat kaçta?

Haberin Devamı

Ramazan Bayramı'nı Bursa’da karşılayacak olan vatandaşlar kentlerindeki bayram namazı saatlerini merak ediyorlar. Ramazan Bayramı sabah saatlerinde kılınacak bayram namazı ile başlayacak. İşte, 2022 Ramazan Bayramı namazı saatleri...

BURSA BAYRAM NAMAZI SAATİ

Ramazan Bayramı namaz saatleri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklandı. Diyanet namaz saatleri takvimine göre, 81 ilde bayram namazı farklı dakikalarda idrak edilecek.

2 Mayıs'ta bayramın 1. günü idrak edilecek. Bursa'da bayram namazı 06:35'de gerçekleşecek.

TÜM İLLERİN BAYRAM NAMAZI SAATLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

BAYRAM NAMAZININ HÜKMÜ

Bayram Namazı. Güneşin doğması ve bir miktar yükselip kerahet vaktinin çıkmasından sonra cemaatle kılınan bayram namazı zeval vaktinin girmesine kadar eda edilebilir. Mazeretleri sebebiyle ilk gün bayram namazını kılamayanlar ramazan bayramında ikinci gün, kurban bayramında ikinci ve üçüncü gün de kılabilirler.

Haberin Devamı

Cuma namazı kılması farz olan kişilerin bayram namazı kılmaları Hanbelîler’e göre farz-ı kifâye, Hanefîler’e göre vâcip, Mâlikîler’e göre de sünnet-i müekkededir. Şâfiîler’e göre ise üzerine beş vakit namaz farz olan her kadın ve erkeğin bayram namazı kılması sünnettir. Hanefî, Mâlikî ve Hanbelî mezheplerine göre bayram namazının cemaatle kılınması şart, Şâfiîler’e göre ise sünnettir. Bu görüş ayrılığı Kevser sûresinin ikinci âyetinin delâleti ve konuyla ilgili hadislerin farklı yorumlanmasından kaynaklanmaktadır. Ezan okunmadan ve kamet getirilmeden kılınan bayram namazı cuma namazı gibi iki rek‘attır. Fakat diğer namazlardan daha fazla tekbirleri vardır. Bu tekbirlerin yeri ve sayısı mezheplere göre değişmektedir. Hanefîler’e göre ilk rek‘atta “Sübhâneke”den sonra, ikinci rek‘atta ise rükûa varmadan önce üçer defa namaza başlarken olduğu gibi eller kaldırılarak tekbir alınır. Bunlara zevâid tekbirleri denir ve vâciptir. Şâfiîler’de birinci rek‘atta “iftitah” duasından sonra yedi ve ikinci rek‘ata kalkınca beş defa, Mâlikîler’de iftitah tekbirinden sonra altı, ikinci rek‘ata kalkınca beş defa tekbir alınması sünnettir. Hanbelîler iftitah duasından sonra altı ve ikinci rek‘ata kalkınca da beş defa tekbir alırlar. Namaz bitince hatip hutbe okur. Bayram hutbesi sünnettir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!