Bursa Kraliçe'yi bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Bursa Kraliçeyi bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2008 11:38

Bursa'da, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth ve eşi Edinburg Dükü Prens Philip'in yarın ziyaret edeceği mekanlardaki hazırlıklar son aşamasına geldi.

Haberin Devamı

Ankara'dan yarın öğle saatlerinde uçakla Yenişehir Havaalanı'na gelecek olan Kraliçe Elizabeth ve eşi, 1491 yılında yaptırılan kent merkezindeki tarihi Koza Han'a geçecek.

Koza Han'a gelişlerinde mehter takımının konseriyle karşılanacak olan kraliçe ve eşi, burada iki iş yerini ziyaret ederek, alışveriş yapacak, bir ebru gösterisini izleyecek. Kraliçe ve eşi, 75'i İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliğince belirlenen 315 davetlinin katılımıyla onurlarına verilecek yemeğe katıldıktan sonra, Ankara Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan defileyi izleyecek.

Bursa'nın en önemli tarihi mekanlarının başında gelen Koza Han'da, Kraliçe 2. Elizabeth ve eşi Prens Philip'in ziyareti öncesi hazırlıklar önemli ölçüde tamamlanırken, handa faaliyet gösteren esnaf da heyecanlı bir bekleyiş içine girdi.

Haberin Devamı

Koza Han Derneği Başkanı Hasan Tunçman, kraliçe ve eşini ağırlayacak olmaktan onur duyduklarını belirterek, “Koza Han yönetimi ve işletmecileri olarak bu ziyarete hazırız” dedi.

Bu arada, merkez Osmangazi İlçe Belediyesinin, tarihi yapının bütün detaylarını içeren bir kitap hazırladığı ve ziyareti sırasında İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'e takdim edeceği öğrenildi.

Kraliçe ve eşi, Koza Han ziyaretinin ardından bir Karagöz gösterisini izlemek üzere Büyükşehir Belediyesi yakınlarındaki sanat galerisine geçecek. Kraliçe, daha sonra TOBB tarafından restore edilen Yeşil Türbe ile Yeşil Camii'ni ziyaret edecek.

Camide Kuran dinleyecek ve kendisine İngilizce bir Kur'an-ı Kerim hediye edilecek olan kraliçeye, Yeşil Türbe'de de yapının tarihçesi ve restorasyon çalışmaları hakkında bilgi verilecek. Kraliçeye, cami yakınlarında bir kafeteryada da panoramik Bursa manzarası eşliğinde İznik çiniciliği tanıtılacak.

Kraliçenin gelişi öncesi Yeşil Türbe ve Yeşil Camii'nin bulunduğu bölgede belediye ekiplerince yürütülen hazırlıklar, son aşamaya geldi.

Türbe ve caminin arasındaki parke taş döşeli araç trafiğine kapalı yolda bulunan çöp kovaları tarihi ziyaret öncesi yenileriyle değiştirilirken, bozulan çim alanlar onarıldı, hem yolda hem de caminin avlusundaki banklar boyanarak, daha güzel bir görünüme kavuşturuldu.

Haberin Devamı

Öte yandan, Karagöz gösterisinden sonra Kraliçe 2. Elizabeth'den ayrılacak olan Edinburg Dükü Prens Philip, Fiat-Tofaş'a gidecek. Prens Philip'e, fabrika gezisi sırasında Fiat-Tofaş yöneticileri tarafından bilgi verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!