Burnunun ucundan ateş etmişler

Güncelleme Tarihi:

Burnunun ucundan ateş etmişler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2002 03:04

Hablemitoğlu, otomobilinin kapısını kilitlediği anda katiliyle yüz yüze geldi. Katil, elindeki 9 milimetrelik silahın namlusunu Hablemitoğlu'nun sol gözüne dayarcasına yaklaştırdı. Sonra da peş peşe iki el ateş açtı. İki kurşundan biri sol göze, diğeri 3 santim yanına isabet etti.

Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun öldürülmeden önce katiliyle gözgöze geldiği ortaya çıktı. Hablemitoğlu, otomobilini evinin önündeki park yerine bırakıp kapıyı kilitlediği anda, katille yüzyüze geldi. Soğukkanlı katil, elindeki 9 milimetrelik silahın namlusunu Hablemitoğlu'nun sol gözüne dayarcasına yaklaştırdıktan sonra peşpeşe iki el ateş açtı. İki kurşundan biri Hablemitoğlu'nun sol gözüne, diğeri 3 santim yanına isabet etti. Ankara Tıp Kurumu Grup Başkanlığı'nda dün yapılan otopsi işlemine Ankara DGM Cumhuriyet Savcısı Cengiz Köksal ile DGM Savcısı Ömer Suha Aldan katıldı.

- 8 İZ BIRAKMADI

Cinayetin meydana geldiği saat 20.32'de, eksi 8 derece soğuk nedeniyle Ankara'da her yer donduğundan, olay yerinde yapılan araştırmada, katilin ayak izine rastlanmadı. Bu yüzden suikasta katılan katil veya katillerin sayısı belirlenemedi. Hablemitoğlu'nun otomobilinde de katilin parmak izi bulunamadı. Hablemitoğlu'nun otomobilindeki dosyalarda önemli bilgi bulunmadığı bildirildi.

Suikasttan sonra, polisin elindeki en önemli delil, katilin silahından çıkan, iki adet 9 milimetrelik Luger Frontier kovan oldu. Kovanlar, önce Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde ardından Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Laboratuvar Daire Başkanlığı'nda balistik incelemeden geçirildi. Yapılan incelemede, tabancanın sabıkasız olduğu ve daha önce başka bir olayda kullanılmadığı belirlendi. İki mermi çekirdeğinin ise Hablemitoğlu’nun kafatasını çatlattığı ancak içerde kaldığı otopsi sonucu ortaya çıktı.

ÜÇ ROBOT RESİM

Hablemitoğlu'nun eşi Şengül Hablemitoğlu, olay gecesi, Telekulak skandalının baş kahramanlarından Ankara Emniyet Müdürlüğü Şube Müdürü Osman Ak'la birlikte Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne gitti. Şengül Hablemitoğlu'nun burada 3 kişinin robot resmini çizdirdiği öğrenildi. 25-30 yaşlarında oldukları öğrenilen şüphelilerin, suikast sabahı evin çevresinde radyo dinledikleri için dikkat çektikleri öğrenildi.

ÖZEL BİRİM KURULDU

Hablemitoğlu cinayetini çözmek amacıyla Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü içinde özel birim oluşturuldu. Özel birime, MİT uzmanları da katılıyor. 24 saat aralıksız çalışan özel ekibin öncelikle Hablemitoğlu'nun derin ilişkilerini araştırdığı öğrenildi.

MESAJLARA GÖZALTI

DGM savcısı Cengiz Köksal'ın başkanlığında her türlü olasılığı değerlendiren araştırma ekibinin, öncelikle Hablemitoğlu'nun bilgisayarındaki tehdit mesajlarını inceledikleri öğrenildi. Özel ekibin ayrıca, Hablemitoğlu'nun ilişkileri, kitapları ve ölümünden kim veya kimlerin kazançlı çıkacağını araştırdığı bildirildi.

Hablemitoğlu'nun cenazesi, yarın Kocatepe Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

RUGER MERMİ AMERİKAN MALI

Hablemitoğlu suikastinde kullanılan ve üzerinde ‘‘RUGER FRONTIER 9MM‘‘ ibaresi bulunan merminin ABD malı olduğu öğrenildi. Bir balistik uzmanı, ‘‘Amerikan Colt firmasınca üretilen bir markadır. MKE bu kalibrede mermi ithal etmiyor. Mermi, büyük olasılıkla kaçak yollardan ülkeye sokulmuş olabilir’’ dedi. 9 milimetre çapındaki mermi kovanının, Türk polisinin de kullandığı standartta olduğu belirlendi.

KATİL ÇOK PROFESYONEL

Hablemitoğlu'nun otopsisinde, mermilerden birinin sol gözüne girdiği, ikinci kurşunun ise sol gözün üç santimetre yanına isabet ettiği anlaşıldı. Mermi çekirdeğinin ise başın arka kısmından dışarı çıktığı belirlendi. Üst düzey bir polis yetkilisi, ‘‘Her iki merminin de üç santim arayla başına isabet etmiş olması tetikçinin çok profesyonel biri olduğunu gösterir’’ dedi.

Tanıdık görüntüler

Necip Hablemitoğlu'nun öldürüldüğü Portakal Çiçeği Sokak'ta 40 numaralı apartmanın önü, dün Ankara'da gün boyu aralıksız yağan kara karşın ziyaretçilerle doldu taştı. Vatandaşlar, öğrenciler, ince ince yağarak Hablemitoğlu'nun öldürüldüğü yokuşu da kaplayan karların üzerine mumlar ve çiçekler bırakırken, hazırlanan taziye defteri de zaman zaman hazin, zaman zaman öfkeli satırlarla doldu. Evin önündeki görüntüler, Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı cinayetlerinden sonraki görüntüleri hatırlattı.

Yine maç saati

Necip Hablemitoğlu suikastı, saat 20.32'de Galatasaray-Ankaragücü maçı sırasında işlendi. Ahmet Taner Kışlalı'yı öldürdüğü gerekçesiyle mahkum olan Kudüs Savaşçıları örgütü üyesi Ferhan Özmen ve arkadaşları da, Kışlalı' nın otomobiline bomba koydukları saatte GS-Liverpol maçı oynandığını söylemişti.

Walkie talkie’li 15 kişi

Suikast gecesi, olay yerine yakın bölgede 15 kişinin ‘‘walkie-talkie’’ olarak adlandırılan yakın mesafe, rolesiz telsizlerle kendi aralarında konuştukları iddia edildi. Ancak bu iddia doğrulanamadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!