Burhanettin Saral için 40 yıl hapis istemi

Güncelleme Tarihi:

Burhanettin Saral için 40 yıl hapis istemi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2006 14:24

Sedat Şahin'in adamlarının da aralarında olduğu 4 kişinin öldürülmesine ilişkin haklarında dava açılan Burhanettin Saral ve 38 sanığın yargılanmasına başlandı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Burhanettin Saral'ın da aralarında bulunduğu tutuklu sanıklardan 21'i ile tutuksuz sanıklardan 9'u katıldı.

Duruşma nedeniyle Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, sanıkların birinci derecede yakınları dışındaki kişilerin duruşmayı izlemesine izin verilmedi.

Duruşmaya, sanıkların kimlik tespitlerinin yapılmasıyla başlandı.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianamede, Burhanettin Saral'ın “4 kişinin tasarlayarak öldürülmesine azmettirme” suçundan 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis, “suç işlemek için örgüt kurma”, “tehdit”, “yaralama” ve “6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet etmek” suçlarından da 11 ile 40 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Yakup Kerem Saral ve Savaş Sarmusak'ın “tasarlayarak adam öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, “suç işlemek için örgüt kurma”, “yaralama”, resmi belgede sahtecilik”, “patlayıcı madde bulundurma” ve “6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet etmek” suçlarından da 9 ile 37 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, İlyas Saral'ın da aralarında bulunduğu 10 sanığın da “tasarlayarak adam öldürmek ve buna yardım etmek” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmaları talep ediliyor.

İddianamede, diğer sanıklara da çeşitli suçlardan dolayı 1.5 ile 37 yıl arasında değişen hapis cezaları verilmesi isteniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!