Burhan Hoca pusulası

Güncelleme Tarihi:

Burhan Hoca pusulası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2010 00:00

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in telekulağa yakalanan görüşmesine konu olan “görevi kötüye kullanma” suçlarıyla ilgili teklifin görüşmelerine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın ilginç pusulası damgasını vurdu.

Meclis Genel Kurulu’ndaki görüşme sırasında “fitilleme” tartışması yaşandı. Muhalefet sözcüleri, Gökçek’in, Kuzu’ya söylediği “Fezlekesi olan milletvekillerinin listesini gönder de ben onları fitilleyeyim” sözlerini anımsattı.
Görüşmede hükümeti temsil eden Arınç, muhalefet sözcülerinin Kuzu’ya yüklenmeleri üzerine, yazdığı pusulayı “kavas” aracılığıyla AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ’a gönderdi. Pusulada “Bekir bey, Burhan Kuzu Hoca ayrılsa ve sadece oylamalara katılsa daha iyi olacak. B. Arınç” ifadesi Hürriyet objektifine yakalandı. Bozdağ, hemen arka sırada oturan Kuzu’ya pusulayı göstermeden bu öneriyi iletti. Bozdağ’ı reddeden Kuzu görüşmeleri izlemeyi sürdürdü ve kürsüye çıkarak muhalefete yanıt verdi. Kuzu, “Yasadışı bir dinlemeyi delil olarak kullanmayı hukuk mantığıyla bağdaştıramıyorum. Şu an milletvekilleri hakkında 724 dosya var, 50 dosya bununla alakalıdır, maşallah her partiden var. Devlet muhtemelen Melih Gökçek’i dinlerken bana takılmıştır” diye konuştu.

Arınç: Vicdanıma uyuyor

Daha sonra Arınç da kürsüye çıkarak eleştirileri yanıtladı. CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in “Vicdanınız rahat mı?” sorusuna karşılık Arınç, “Ben vicdanıma göre konuşuyorum. Sayın Genç belli bir saatte geldi ve hazırlıklı geldi. Yaptığımız düzenleme vicdani kanaatime tıpa tıp uyuyor” dedi.

Burhan Hoca pusulası


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!