Burası Diyarbakır

Güncelleme Tarihi:

Burası Diyarbakır
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 1999 00:00

Haberin Devamı

Yıllardır terörle iç içe yaşayan Güneydoğu'da artık vatandaşların özel yaşamları da değişiyor. Diyarbakır kent merkezindeki yüksek beton binalardan kaçan vatandaşlar, villa tipi evlere yöneliyor. Son zamanlarda Diyarbakır- Elazığ, Diyarbakır-Şanlıurfa karayolu üzerinde bu türden dubleks ve tripleks evlerin yapımı giderek yoğunlaşmaya başladı.

İŞADAMLARINA MALİKANE

Bazı işadamları da kent dışındaki geniş arazilerinin etrafını kapatarak lüks villalar yaptırıyor. 35 yaşındaki genç işadamı Şahap Akçadağ'ın kent merkezine 10 kilometre uzaklıktaki 40 dönümlük arazisine yaptırdığı lüks villa dikkat çekiyor. Lüks villasında yüzme havuzu, çim saha ve saunaya da yer veren Şahap Akçadağ'ın görkemli özel malikanesinin giriş kapısı da kumandayla açılıyor.

ÇAĞDAŞ İMAJ

Kardeşleri ile birlikte müteahhitlik ve otomobil bayiliği yapan Şahap Akçadağ, her işadamının Diyarbakır'ın imajını düşünmesi gerektiğini belirterek, iş alanlarının genişletilip istihdama yönelik yatırımlar yapılmasını istedi. Akçadağ, özel yaşamlarının yanı sıra Diyarbakır'ın genel yaşamını da düşündüklerini, yakında kent merkezinde yüzme havuzu, spor tesisleri, alışveriş merkezlerinin de içinde bulunduğu bir kompleksin temelini atacaklarını ve bir yıl içinde Diyarbakır ekonomisine kazandıracaklarını da sözlerine ekledi.

Bahçesaray kara teslim

VAN-Bahçesaray Karayolu'nun 2950 metre yükseklikteki Karabet Geçidi'nde yer alan 30 kilometrelik bölümünde 1 metreyi aşan kar kalınlığı nedeniyle ilçeyle kesilen bağlantı, Bitlis'in Hizan ilçesi üzerinden sağlanıyor. İlçeyi Van'a bağlayan 89 kilometrelik yolun kapanması sonucu hem zaman, hem de ekonomik kayba uğradıklarını belirten Bahçesaraylılar, ‘‘Yetkililer artık sesimizi duymalı. Soruna köklü çözüm getirmelidirler’’ diye konuştular.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!