Burada yemek slow yenir

Güncelleme Tarihi:

Burada yemek slow yenir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2000 00:00

Haberin Devamı

İstiklal Caddesi'nde fast-food (hızlı yemek) dükkanlarının göbeğine onlara inat bir slow-food (yavaş yemek) lokantası açıldı. Bu, 1921'den beri hizmet eden tarihi Hacı Baba Lokantası'nın Hacı Ana olanı.

Yemeklerin yavaş yenip masabaşı sohbetlerinin olduğu eski esnaf lokantaları geleneği unutulmaya yüz tuttu. Ayaküstü yemeklerin yendiği Amerikan hızlı yemek (fast-food) dükkanları her yerde mantar gibi bitmeye devam ediyor çünkü.

Fast-food zincirleri daha çok Beyoğlu gibi insan kalabalığının yoğun olduğu semtlerde kuruluyor.

Bugünlerde Taksim İstiklal Caddesi'ne girişte, sol tarafa doğru baktığınızda güzel bir görüntü ile karşılaşacaksınız.

Temmuz ayının ortalarında, İstiklal Caddesi numara 3'de fast-food lokantaların ortasında onlara inat yemeklerin yavaş yavaş yendiği bir slow food lokantası açıldı.

Sağında Pehlivan Lokantası, Taksim Sütiş ve Duran Sandviç, solunda Burger King fast-food zincirinin olduğu bu lokantanın adı ‘‘Hacı Ana Slow Food.’’

Hacı Baba'nın Anne olanı

Lokanta yine İstiklal Caddesi'nde 1921'den bu yana hizmet eden tarihi Hacı Baba Lokantası'nın bir uzantısı.

Hacı Baba'nın yanında bir de Hacı Ana olsun diye düşünmüş lokantanın sahibi Mehmet Akpınar. Akpınar, İtalya'da fast-fooda karşı açılan slow-food savaşına katılmak için dükkanının adına bir de ‘‘slow-food’’ kelimesini eklemiş.

Tabii niyet, yavaş yavaş yemek yemek. Bu yüzden lokantanın müşteri profili vakti olan aileler, çiftler, arkadaş grupları ve tonton yaşlılar.

Türk yemekleri

Lokantanın Türk ve Osmanlı yemeklerinden oluşan bir mönüsü var. Çorba, pilav, Türk kebabları, ızgaralar, hazır et yemekleri, zeytinyağlılar, meyvalar, salatalar ve tatlı çeşitleri.

Üç katı, 60 masası bulunan lokantada hergün başka bir mönü hazırlanıyor. Üç katlı restorantta 60 masa bulunuyor. Lokantada fiyatlar da çok makul. Dürüm döner ve bir içecek 1 milyon lira. 2 milyona ise neredeyse tıka basa doyup çıkıyorsunuz.

ÜST KATTAN SEYREDİN

Girişteki masaya oturmayın. Masa ve tabaklar caddenin tozuyla doluyor.

Tuvaletler pırıl pırıl.

Mutfak tertemiz.

Garsonların davranışları düzgün, giyisileri şık.

Üst katlardaki masalarda oturup İstiklal Caddesi manzarasına karşı yemek yemek doyumsuz olabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!