Bunlar pislik

Güncelleme Tarihi:

Bunlar pislik
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 1999 00:00

Haberin Devamı

İstanbul Emniyet Müdürü Özdemir, Adnan Hocacılar için ‘‘Bunlar şantajcı, bunlar çeteci, bunlar pislik’’ dedi. 12 mürit serbest bırakıldı.

DGM’ye çıktılar ‘Adnan Hoca’ lakaplı Adnan Oktar'ın fahri başkanlığını yürüttüğü Bilim Araştırma Vakfı (BAV) üyelerine yönelik çete operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve aralarında eski manken Gülay Pınarbaşı'nın da bulunduğu 12 kişi daha İstanbul DGM'ye sevk edildi. Sanıklar serbest bırakılırken, Adna Hoca operasyonuyla ilgili değerlendirme yapan İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir, ‘‘Bunlar pislik. Allah çoluğu-muzu çocuğumuzu bunlardan korusun’’ dedi.

29 kişi Emniyet'te Adnan Oktar'ın da aralarında bulunduğu 29 kişinin sorgusu ise şubede devam ediyor. Bu kişilerle görüşme yapmak üzere Emniyet'e gelen yakınlarına, güvenlik kuvvetlerince izin verilmedi. Avukat Atilla Hazman ise İstanbul DGM Savcılığı'ndan aldığı izinle müvekkili Adnan Oktar ve diğer BAV üyeleriyle görüştü. Oktar Babuna'nın kız kardeşi ve Adnan Oktar'ın dini nikáhlı eşi olduğu ileri sürülen Tuğba Babuna, dün avukatları ile görüştü. DGM izniyle, gerçekleşen görüşte avukat, Babuna'ya, ‘‘Herhangi bir baskıya maruz kaldınız mı’’ diye sorduğunu, Babuna’nın ise ne kendisinin ne de Adnan Oktar ve diğer sanıkların sorgulama sırasında baskıya maruz kaldıklarını söylediğini ifade etti.

şantajcı çete İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'ın İstanbul'da düzenlediği ‘‘Deprem Toplantısı’’nda da, ‘‘Adnan Hoca operasyonu’’ konuşuldu. Özdemir'in de katıldığı toplantıda, FP'liler, operasyonda, trafik kazası sonucu ölen eski milletvekili Tevfik Ertüzün'ün eşi Ceyda Ertüzün'ün serbest bırakılması talebinde bulundular. Bunun üzerine Özdemir şöyle dedi: ‘‘Bunlar pislik insanlar. Birçok insanla ilgili şantaj kasetleri hazırlamışlar. Bunlar şantajcı, bunlar çete. Bunlardan her türlü kötülük beklenir. Allah çoluğumuzu, çocuğumuzu bunlardan korusun.’’

Adnan Hocacılar Meclis’e faks yağdırdı

Çok sayıda müridiyle birlikte gözaltına alınan ve ‘‘Adnan Hoca’’ diye tanınan Adnan Oktar'ın dışarıdaki müritleri milletvekillerini faks yağmuruna tuttu. Adnan Oktar'ın kurduğu Bilim Araştırma Vakfı'ndan dün milletvekillerine, Oktar ve müridlerine karşı girişilen operasyona yönelik sert tepkilerin dile getirildiği metinler fakslandı. Ancak, Meclis Halkla İlişkiler Binası'ndaki bankolarda milletvekillerinin ortak kullandığı fakslarla gönderilen bu metinlere, Meclis'te görevli polisler tarafından el konuldu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!