Bülent Arınç'tan 'Bozkurt' işareti

Güncelleme Tarihi:

Bülent Arınçtan Bozkurt işareti
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2014 00:28

BAŞBAKAN Yardımcısı Bülent Arınç, Bartın’da partisinin düzenlediği mitingde konuşurken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’da bozkurt işareti yapmasını eleştirirken kendisi de aynı işareti yaptı. Arınç, "Ben Kılıçdaroğlu böyle yapıyor diye yapıyorum. ’Herkesten oy lazım, o yüzden böyle yapıyorum’ diyor. Oyun bol olsun" dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Arınç, Bartın’da kent girişinde partililer tarafından karşılandı. Cumhuriyet Meydanı’nda yaklaşık 2 bin kişiye hitap eden Arınç, CHP’nin Ankara’da Mansur Yavaş’ı aday göstermesini eleştirdi. Arınç, "MHP’li Mansur Yavaş arkadaşımızı buldular çıkardılar. Bu şu demektir; Bizim içimizde Atatürkçü, laik, solcu, sosyal demokrat birisi yok. Var olanları çıkarırsak 10 tane bile oy alamayacağız. Böyle biri isim çıkararak tüm partilerden oy almayı düşünüyorlar" dedi.

BOZKURT İŞARETİ YAPTI

Kılıçdaroğlu’nun Ankara’da seçim otobüsünde bozkurt işareti yaparak çevredekileri selamlamasını eleştirirken, kendisi de aynı işareti yapan Arınç, şunları söyledi:



"Kemal Kılıçdaroğlu artık bunu yapmaya başladı. Ben Kılıçdaroğlu böyle yapıyor diye yapıyorum. Bu basından korkulur. Beni ikaz edin, sonra alt yazı geçerler, ’Kurt oldu’ derler. Sonra Selahattin Demirtaş bana da kızar. Geçenlerde Selahattin Demirtaş bir şey söylemiş. ’Ben Dersimli Kılıçdaroğlu’nu Kürt zannediyordum, meğerse kurt kökenliymiş’ dedi. Ne günlere kaldık. ’Herkesten oy lazım, o yüzden böyle yapıyorum’ diyor. Oyun bol olsun. Hatay’da aday bulamadılar. Halbuki Hatay’dan çok güçlü aday bulabilirlerdi. Hatay’ın yüzde 40’ı CHP ile duygusal bağ içinde olan bir grup. Bula bula bizim eski başkanımızı buldular. AK Parti’nin belediye başkanı Metin Savaş’ı tuttu bizim karşımıza aday gösterdi. Sarıgül için, ’Bu adam yolsuzluğun çamuruna batmış’ dedi. İstanbul’dan aday gösterdi. Milletin oylarını alabilmek için farklı farklı kimlikleri karşımıza çıkarıyor. Sonra milletten oy alacağını zannediyor. CHP’nin Anadolu’daki hali budur."

GEÇMİŞ HÜKÜMETLER 10 GÜN DAYANAMAZDI

Haberin Devamı

30 Mart seçimlerinin sadece belediye başkanlığı seçimi olmadığına dikkat çeken Arınç, "Bu seçim öncesinde AK Parti, sayın Başbakanımız, bakanlar, bakan çocuklarını hedef alarak bir iftira, bir lekeleme karalama kampanyası başlatıldı. İş birliği yaptılar, rollerini seçtiler. Geçmişteki siyasi partiler ya da hükümetlerden birisi olsaydı bu iftiralara, hakaretlere 10 gün dayanamazdı. Liderimiz çok güçlü, halkımız bize inanıyor, bizi seviyor ve bizi kucaklıyor. Yapılan bütün hakaretlere rağmen meydanları yüz binler dolduruyor" dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan’ın 11 yıl 3 aydır görevde olduğunu ve Menderes’in rekorunu kırdığını hatırlatan Arınç, "Bu güne kadar bizi yıkmayı denediler. Daha 2000’li yıllarda başladılar. Birilerinin darbecilik damarları kabardı. Cunta faaliyetlerine başladılar. Planlar hesaplar yaptılar. Biz dimdik durduk, hiç korkmadık. Bunun demokrasiyle çözüleceğine inandık. Şimdi de o hesapları yapanların pek çoğu mahkemelerde yargılanıyor. Kimisi mahk?m oldu, kimisi de temyizi bekliyor. Onunla bizi yıkamadılar. Sonra Cumhurbaşkanlığı seçiminde önümüze 367 hokkabazlığını çıkardılar. 27 Nisan akşamı Genelkurmay Başkanı’nın internet sitesine koyduğu tehdide de aldırış etmedik, bütün engelleri aştık" diye konuştu.

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU’NA; HAKARETLERİNİ MİSLİYLE İADE EDİYORUM

Hatay’ın Belen İlçesi’nde partisinin düzenlediği küçük bir mitinge katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye yüklendi. Bahçeli’yi seçimde kendisine hedef koymadığı için eleştiren ancak ’Saygı duyarım’ diyen Arınç şunları söyledi:

"Öbürü kadar edepsiz değil. Onun ağzından çok fazla hakaret falan çıkmıyor. Öbürüne de dedim ki, ’Sen ana muhalefetsin öyle mi? Yani biz gideceğiz sen geleceksin öyle mi? Peki senin hedefin ne? Sen küfürden başka bir şey bilmez misin? Senin heybende hakaretten başka bir şey yok mu? Biz, akın üzerine kara kondurtmayız ama, sen bu sözlerinle aynaya baktığını düşün de, ben de sana Belen’den bu hakaretlerine karşılık cevap vereyim. Sen benim Başbakanıma, partime, adaylarıma ağız dolusu hakaret ediyorsun ya, ben de bunları misliyle sana iade ediyorum bunu bil. Hem de iadeli taahhütlü."

BAKMADAN GEÇME!