Bulana 1 milyar lira

Güncelleme Tarihi:

Bulana 1 milyar lira
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 1999 00:00

Haberin Devamı

Deniz Asteğmen Gürkan Gür, deprem gecesi Değirmendere'de idi. Kurtuluş Sitesi A Blok son katta bir arkadaşıyla kalıyordu. Arkadaşı enkazdan çıktı. Gürkan'ın ise hücumbotla İstanbul'a geldiği, burada bilincini yitirmiş bir halde dolaştığı söyleniyor. Gürkan, aranıyor!

Gürkan Gür, 29 yaşında, uzun boylu, iri yapılı, beyaz tenli, kumral bir genç. Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Bölümü mezunu, radyo-TV üzerine master yapmış. İstanbul Şehir Tiyatroları'nda 1996 ve 1997'de sahnelenen Metro Canavarı'nın metin yazarı, tiyatro oyuncusu ve gitarist.

Gürkan askerliğini Gölcük'te donanmaya ait Poyraz FM radyo kanalında haber koordinatörü olarak yapıyordu. Değirmendere'de kendisi gibi deniz asteğmen olan bir arkadaşıyla kiraladığı Kurtuluş Sitesi A Blok dördüncü kattaki dairede kalıyordu.

Deprem gecesi ikisi de evde idi. Deprem oldu. Arkadaşı kurtuldu. Fakat Gürkan'ı gören olmadı. Ev arkadaşı ve komşuları enkazın altında olduğunda ısrar ediyordu. Elektrikler kesikti. Tiyatrodan arkadaşları jeneratörler getirip sahne ışıkları ile enkazı aydınlattılar ve gece gündüz çalışarak enkazı iki kez didik didik ettiler.

Annesi Canan Gür ve Gürkan'ın arkadaşı Banu hiç uyumadan enkazın başında durdular, Gürkan'ın göçük altında olmadığından emin olana kadar... Sonra morgları dolaştılar. Cesetlere tek tek bakıldı. İzmit'ten Balıkesir'e, Eskişehir'den Samsun'a kadar tüm hastanelerin kapısı çalındı. Yaralılarla birer birer görüşüldü. Gölcük'teki tüm yaralı ve ölü listeleri tarandı. Tam on gün annesi ve arkadaşları Gürkan'ı aradılar.

Hücumbotta görüldü

Sonuç sıfırdı. Birden Gölcük'te bir asker, Gürkan'ı hücumbotla Karaköy'e getirdiğini söylediğinde, ailenin yüzü birazcık olsun güldü. Aile apar topar İstanbul'a geldi. Karakollara, hastanelere, sokak duvarlarına Gürkan'ın 20 bin fotoğrafı asıldı.

Annesi Canan Gür ‘‘Kanaat getirdim ki geziyor. Tahtakale'de bir ailenin yanına yaklaşıp kadına 'annem yok benim annem olur musun?' demiş. Eminönü'ndeki bir yolcu motoru sahibi 15 gün önce Üsküdar'a geçirdiğini söylüyor. Ona 'evim depremde yıkıldı, param yok Üsküdar'a geçmem lazım' demiş. Tip olarak hep oğlumu tarif ediyorlar'' diyor.

Tahtakale, Mecidiyeköy, Üsküdar, Uskumru Köy'den Gürkan'ı gördüğünü söyleyen insanlar aramış. Görenler arasında Gürkan'ı daha önceden tanıyanlar ancak durumunu bilmedikleri 0için müdahale etmeyen insanlar da var. Sonuçta iki ayda yapılan ihbar sayısı 30'u geçmiş.

Ön dişi kırık

Arayanlar Gürkan'ı farklı zamanlarda farklı yerlerde gördüklerini söylüyor. Tahtakale'deki bir esnaf 15 gün önce, Balat'taki bir polis bir hafta önce görmüş Gürkan'ı. Her arayan ‘‘ön dişi kırık, zayıf, yavaş yürüyen, saçı sakalı birbirine girmiş, üzerinde bordo kahve rengi karışımı ceketi ve siyah pardesüsü var'' şeklinde tarif ediyorlar. Ailesi gelen tüm ihbarlara koşa koşa gidiyor. En son ihbar daha üç gün önce gelmiş.

Uskumruköy'de altı kişi Gürkan'ı gördüğünü söylüyor. Köyün çocuklarından biri Mecidiyeköy'de bir duvarda resmini görmüş Gürkan'ın ve bunun ‘‘köydeki sakallı amcaya'' benzediğini söylemiş.

En son üç gün önce Sarıyer Büyükdere'den bir öğretmen aramış. Gürkan'ı Sarıyer Balıkçılar Çarşısı'nda deniz kenarındaki banklardan birinde otururken gördüğünü iddia etmiş. Hem de dört gün üst üste.

Gürkan Gür İstanbul'da. Zayıflamış, aç ve bilincini yitirmiş bir şekilde dolaşıyor olabilir. Ailesi görenlerin ya da bulunduğu yeri bilenlerin aşağıdaki telefonları aramaları ve en yakın polis merkezine bildirmelerini rica ediyor. Ailesi Gürkan'ı bulana 1 milyar lira ödül verecek!

Anne Canan Gür 0216 486 09 31

Teyzesi Nurten Demiröz 0532 559 56 64

Banu Bodur 0212 272 44 93 0 532 573 36 85

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!