Buhar kazanı ölüm saçtı

Güncelleme Tarihi:

Buhar kazanı ölüm saçtı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

Bayrampaşa’da ütü ve şardon atölyesindeki buhar kazanının tamiri sırasında meydana gelen patlamada biri işyeri sahibi üç kişi can verdi. Bir kişinin de ağır yaralandığı patlamanın şiddetiyle çevredeki birçok binanın camları kırıldı.

Bayrampaşa'da bir işhanının girişindeki ütü ve şardon atölyesinde buhar kazanının tamir yapılırken infilak etmesi sonucu 3 kişi öldü, 1 kişi de ağır yaralandı.

Olay, Terazidere Mahallesi Güneş Caddesi Hakan Sokak'ta 3 katlı Yiğit Han'ın girişinde bulunan Murat Şardon ve Ütü isimli işyerinde, saat 13.00 sıralarında meydana geldi. Ütülerde kullanılan buhar kazanının tamiri sırasında meydana gelen patlama sonucu, işyeri sahibi Murat İntepe (51) ile tamirci Erdoğan Ekinci (39) olay yerinde hayatını kaybetti. Patlamada yaralanan Sebahattin Yaman (24) ve Ömer Girkol (17) Sağmalcılar Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İlk tedavilerinin ardından İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevkedilen yaralılardan Yaman, hayatını kaybederken Girkol'un tedavisi sürüyor. Sebahattin Yaman'ın patlamanın etkisiyle işyerinin demir kapısıyla birlikte sokağa uçtuğu belirtildi. Patlamanın şiddetiyle çevredeki çok sayıda binanın da camları kırıldı. Çıkan yangın, itfaiye tarafından söndürüldü. İşyerinde çalışan 12 kişiden bazılarının kaçak yabancılar olduğu patlama üzerine polise yakalanmamak için kaçtığı belirlendi. Kaçan

yabancıların sayısı belirlenemediği için olay yerinde, cesetler çıkartıldıktan sonra ambulansların projektörleriyle tekrar arama yapıldı. Ancak başka cesede rastlanılamadı. İşyerinden sağ kurtulan işçiler polis tarafından gözaltına alındı. Olay yerine gelen işçilerin yakınları sinir krizi geçirdiler.

3 kişi can verdi

3 kişinin öldüğü patlamanın şiddetiyle yaklaşık 30 metre ileriye fırlayan işyerinin kapısı, sokakta park halinde bulunan otomobillere hasar verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!